1e Elftal

Gijs Adriaansen vecht zich terug.

Zoals jullie in het selectie overzicht hebben kunnen lezen, maakt Gijs Adriaansen komend seizoen weer deel uit van de selectie. Maar hoe gaat het nu met hem na zijn ernstige blessure?

De zware blessure van Gijs was toch wel het dieptepunt van afgelopen seizoen. Al in de tweede wedstrijd van het seizoen sloeg het noodlot toe. De selectie nam het op dat moment in Etten-Leur op tegen V.V. Internos. Een ploeg die toen al gerekend werd tot één van de sterkere ploegen in de 4e klasse.

De wedstrijd was net geen half uur onderweg, toen er plots een stilte viel op het sportpark. De ernst van de blessure was direct zichtbaar bij spelers en toeschouwers. "Op het moment zelf voelde ik dat mijn voet behoorlijk ver in het drassige veld kwam. Bij het tegenhouden van de bal hoorde en voelde ik van alles kapot gaan. De reacties van zowel medespelers als tegenstanders zeiden me al genoeg. Ze hebben het zelfs op de tribune kunnen horen. Ik kon mijn rechter enkel direct niet meer bewegen en het was ook meteen enorm dik", aldus Gijs over het moment in de wedstrijd.

Gijs werd meteen naar het ziekenhuis gebracht waar de angst voor een ernstige blessure gelijk bevestigd werd. De binnen- en buitenbanden in zijn enkel waren volledig doorgescheurd en daarnaast was ook zijn kuitbeen gebroken. De dag erna werd hij meteen geopereerd. "Dit komt nooit meer goed, dacht ik meteen. Einde voetbalcarrière. En eerlijk gezegd was ik er op dat moment ook wel klaar mee."

"In maart kon ik weer wat beter lopen en langzaam begon het toch weer te kriebelen. Op deze manier wil ik mijn voetbalcarrière niet beëindigen." En dus besloot Gijs een lang hersteltraject in te gaan met maar 1 doel: Een terugkeer in het elftal van VVC’68. "Ik wil het in ieder geval proberen. Wie weet lukt het en wordt het een supermooi seizoen." Stap voor stap werkt hij op dit moment aan zijn herstel. Waar hij een tijdje terug niet meer kon doen als wandelen, heeft hij inmiddels de eerste looptrainingen al achter de rug. "Ik merk dat er langzaam aan verbetering in komt. De kracht en het vertrouwen in mijn rechter enkel nemen iedere training toe."

De eerste tekenen van een herstel dienen zich dus aan en het lijkt vooralsnog de goede kant op te gaan. VVC’68 is erg blij dat Gijs er alles aan doet om terug te keren binnen de lijnen en wenst hem alle geluk toe met zijn verdere herstel. "Dat Gijs ervoor kiest om er alles aan te doen om op zijn oude niveau terug te keren, zegt wat over zijn mentaliteit en zijn ambities om met VVC’68 mee te strijden om de prijzen. Gijs is een speler met ervaring en voetballend inzicht. Hij is in staat om een wedstrijd te lezen en hij weet wat er van het team verwacht wordt in wedstrijden. Zijn ervaring, coaching en nuchtere kijk op het voetbal is belangrijk voor deze selectie.", aldus trainer Marco Ernest.

Naast het werken aan een herstel op het voetbalveld, is Gijs ook pas vader geworden van zoontje Sem. VVC’68 feliciteert hem en zijn vriendin Suzanne met de geboorte van hun eerste kind en wenst de jonge telg alle geluk en gezondheid toe.