Vr1

VR1

Aantekening 2019-04-11 210508

LADIES VVC’68 GEVEN IN SLOTFASE DE WINST ONNODIG UIT HANDEN TEGEN SVO/DKS’17

In een wedstrijd waarin we vooral in de eerste helft de sterren van de hemel zouden spelen en al zeer vroeg op voorsprong kwamen, zouden we uiteindelijk aan het eind van de rit niet verder komen dan een teleurstellend gelijkspel.

We gingen vandaag niet met auto’s, maar werden getrakteerd op een busreis, inclusief broodmaaltijd. De traktatie kwam van Floor Verhagen, die wij uiteraard zeer dankbaar waren voor dit mooie gebaar. Omdat de spelers van het 1e elftal vandaag vrij waren had trainer Rien bedacht om, in plaats van een oefenpot te spelen, met ons mee te reizen uit dankbaarheid voor de steun die onze mannen iedere week van The Ladies krijgen.

Hartstikke mooi! Zo reden we met een volle bus richting Koewacht. Het was gezellig onderweg, er werd gegeten en gedronken, gezongen en gelachen en na een rit met wat hindernissen kwamen we veilig en wel aan bij sportpark Berlaere in Koewacht. Het was lekker weer en we mochten op een prachtige grasmat spelen. Manon en Romana waren afwezig. De geblesseerden, Maarle, Nikki en Rachel waren er wel bij. Ook Johan, onze vaste vlagger was aanwezig, maar niet helemaal topfit. Daarom zou Christ, de vlagger van het 1e, de scheidsrechter assisteren, waarvoor dank! Coach Kees en coach/verzorgster Denise waren er uiteraard ook bij.

We begonnen uitstekend aan de wedstrijd. In de eerste minuut speelde Myra de bal naar Carmen, die liep vanaf links door op de uitkomende keepster en schoot de bal met buitenkantje voet heerlijk langs de goalie in de rechterhoek: 0-1! Wat een begin! We speelden de bal heerlijk rustig rond, de passing was uitstekend en we drongen onze tegenstander terug op eigen helft. De verdediging van DKS was sterk, maar toch wisten we in de eerste helft behoorlijk wat kansen te creëren. Een mogelijkheid van Carmen via Joyce en een kans voor Joyce na een combinatie met Myra en Carmen leverden geen treffer op. Onze verdediging stond iets te ver naar voren en we kregen daarvoor binnen 10 minuten een flinke waarschuwing. Een dieptepass werd niet goed beoordeeld en een van onze tegenstanders glipte door onze defensie heen en rondde knap af. Gelukkig voor ons vlagde Christ terecht af voor buitenspel. Opletten geblazen dus! Bij een volgende aanval kreeg Anna de bal aangespeeld op rechts, ze schoot het leer knap langs de keepster, maar helaas belandde de bal op de linkerpaal en ketste terug het veld in. Ook de prima keepster van onze tegenstander bleek een behoorlijk sta-in-de-weg. Carmen stuitte op de goalie, na een aanval met Tessa en Myra. Joyce kreeg een bal achter zich aangespeeld en probeerde deze met een krachtsinspanning in het doel te werken, maar dit was niet te doen. Wel goed geprobeerd. Myra kreeg nog een kans via Kristel, maar trof ook geen doel. Tessa kreeg een viertal kansen; de eerste schoot ze net naast, de tweede over na een mooi opgezette aanval, bij de derde stuitte ze op de keepster, na mooi samenspel met Joyce en Kristel, die de bal met haar rug naar de goal heerlijk teruglegde en de vierde kon door de keepster gekeerd worden via een tegenstander. Een mooie combinatie tussen Carmen en Tessa bracht de bal vlak voor rust nog bij Myra, maar haar schot werd uitstekend gered door de keepster. Veel kansen, maar slechts 1 doelpunt.

Tijdens de rust kregen de dames complimenten voor het fantastische spel en de wens mee om te proberen snel te scoren. Dat zou de wedstrijd een stuk gemakkelijker maken. Helaas zouden we dit niet voor elkaar krijgen.

We begonnen overigens voortvarend aan de tweede helft en kregen ook weer kansen. Tessa stuitte op de keepster en Maxime kreeg een kans via Tessa. DKS loerde op de counter en ondanks dat onze verdedigers veel wisten op te lossen, kwam onze tegenstander er toch

een aantal keer gevaarlijk uit. Zoë moest in actie komen en greep uitstekend in. Tessa kreeg weer een mogelijkheid en ook Anna kreeg nog een kans via Carmen, maar haar schot ging naast. DKS kwam er weer uit en met een prima loopactie dwong Zoë haar tegenstander dusdanig naar rechts, dat haar schot naast ging. Een volgende redding van Zoë was nodig toen een speelster door onze verdediging heen wist te breken. Zoë rende richting de 16 meter en was net op tijd om de bal, weliswaar buiten het strafschopgebied, met een kopbal weg te werken. De 1-1 viel na een corner en was een eigen doelpunt van Stephanie. We waren even van slag, maar gingen daarna op zoek naar een nieuwe voorsprong. Die zou er komen en was ook een eigen goal. Vasthouden nu was het devies. Een rommelig laatste gedeelte aan beide kanten leverde weinig tot geen mogelijkheden op en het leek erop dat we de overwinning over de streep zouden trekken, maar toen …………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………………….………..… viel de 2-2.

Even later floot de scheidrechter af en chagrijnig en gefrustreerd verlieten we met zijn allen het veld. Het chagrijn veranderde redelijk snel in opluchting toen bleek dat Westhoek, een van onze naaste concurrenten, ook twee punten had laten liggen. Zodoende was de busreis terug toch nog gezellig en na uiteraard een dankwoord uitgesproken te hebben aan Floor en alle meegereisde supporters stapten we in Halsteren uit de bus om nog wat drankjes en hapjes te nuttigen in en bij de kantine van VVC’68.

Dames, wat een vreemde wedstrijd was het vandaag. Een geweldige eerste helft, waarin jullie oogstrelend voetbal op de mat legden, maar vergaten een ruime voorsprong te pakken en een tweede gedeelte waarin onze tegenstander rook dat er meer inzat dan een klein verlies en er uiteindelijk op karakter een gelijkspel uit wist te slepen. De schade bleef beperkt, maar de spanning bovenin blijft. Met nog vijf wedstrijden te gaan hebben we overigens alles nog in eigen hand. Vertrouw daarom op jullie eigen spel, blijf scherp en geconcentreerd en probeer rustig te blijven in scoringspositie. Wie weet waar dit toe leidt.

Groetjes,

Willy G