Vr1

VR1

 NIPTE OVERWINNING LADIES VVC’68 IN DOELPUNTRIJK DUEL TEGEN KLUNDERT

Aantekening 2019-10-09 114740In de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen zouden onze Ladies de eerste drie punten binnenslepen in een erg spannende en aantrekkelijke wedstrijd.

Afwezigen vandaag: Danyscha, Julia, Manon B., Manon S., Maxime, Myra, Priscilla en Kees. Jolet en Kristel waren wel meegagaan, maar zouden niet spelen vandaag. Denise, Maarle en Johan vervulden hun rol van respectievelijk coach/verzorger, verzorger en vlaggenist weer op een prima manier, zoals we van hen gewend zijn.

Zoals ook in de twee vorige wedstrijden kwamen we al heel snel op achterstand. Een vlotte aanval van Klundert zorgde binnen 1 minuut voor de 1-0. We waren wakker geschud en er ontstond een leuke open wedstrijd met in het eerste gedeelte een iets beter voetballend Klundert. Een mooie aanval van onze kant bracht de bal bij Lisa, die draaide prima weg bij haar tegenstander, maar haar schot op goal was iets te zacht. Bij een aanval van Klundert moest keepster Zoë aan de bak en haar redding was prima. Klundert bleef in deze fase drukken en dit leidde tot twee corners in korte tijd. We hadden beide keren moeite met de bal weg te werken. Het zag er rommelig uit, maar leverde geen gevaar op. Wij kwamen er regelmatig goed uit met prima voetbal, maar helaas ontbrak het aan een goeie eindpass, waardoor we niet echt gevaarlijk konden worden. De scheidsrechter liet nogal veel toe, vooral aan Klundertse kant. Een pittige overtreding van onze tegenstander werd niet bestraft en dit zorgde voor een stevige aanvaring tussen Denise en de scheids. We kwamen zo half de wedstrijd op gelijke hoogte en het was een aanval uit het boekje. Een snelle combinatie van Tessa met Carmen en een uitstekende voorzet van Carmen leidde het doelpunt in. Lisa kon net niet bij de bal, maar de op rechts toegesnelde Rachel schoot de bal heerlijk diagonaal in de verre linkerhoek. We kwamen even later op voorsprong door een zeer goed oplettende en koelbloedige Romana. Ze kreeg de bal aangespeeld, zag dat de keepster te ver voor haar goal stond en met een boogbal verschalkte ze de goalie van Klundert en zorgde met dit mooie doelpunt voor de 1-2. Even later kwamen we er weer supersnel uit met een heerlijke combinatie en een hoofdrol voor Tessa, Rachel, Zaira en Anna. Op de eindpass van Anna op Lisa kwam laatstgenoemde net iets tekort om gevaarlijk te worden, maar de aanval mocht er wezen. Klundert ging op zoek naar de gelijkmaker, maar onze verdedigers Merel, Meljora (Cheyenne), Stephanie en Laura wisten heel wat gevaar te voorkomen. Laura had haar handen vol aan haar tegenstander, maar wist haar veelal af te stoppen. Ook wij kregen nog een mogelijkheid toen de keepster van Klundert de bal uittrapte en Romana, weer scherp, de bal onderschepte, Lisa aanspeelde, maar helaas zonder resultaat. Vlak voor rust wisten we de score toch nog uit te breiden. Romana speelde Tessa aan, die wilde richting de goal schieten, maar in eerste instantie werd haar schot gekraakt. Het leverde nog een tweede poging op en die schoot Tessa strak en hard achter de goalie in de touwen.

The Ladies kregen complimenten van Denise en de boodschap om te proberen deze manier van spelen zo lang mogelijk vol te houden.

Nikki en Joyce kregen hun invalbeurt en ook zij zouden hun steentje bijdragen. Het begin van de tweede helft werd gekenmerkt door een bestorming van de kant van Klundert. Dit zorgde ervoor dat Zoë kort achter elkaar 5 keer in actie moest komen. Bij de eerste inzet tikte ze de bal knap naast, de tweede was een 1 op 1 duel, die ze winnend afsloot, bij nummer 3 kwam ze na een corner prima uit en stompte de bal terug het veld in, en nummer 4 en 5 waren ook uitstekende 1 op 1 reddingen. Onze veldspeelsters waren het even kwijt en in deze fase hield onze goalie ons op de been. We pakten het gelukkig weer goed op en

kregen het voor elkaar dat de storm ging liggen. Klundert hield de druk er nog wel op, maar er werd prima verdedigd. Cheyenne, die in de eerste helft Meljora had vervangen had een uitstekende invalbeurt en wist haar snelle tegenstander veelal uit te schakelen. Ze hanteerde daar allerhande middelen voor, zonder over de schreef te gaan. Kappen en draaien hebben we nog niet veel van Cheyenne gezien, maar ze verraste ons met een heerlijke actie, waarbij ze haar tegenstander het bos instuurde. Stephanie en Laura weerden zich ook kranig. Een mooi moment van Laura was het precies op tijd naar voren stappen bij een actie van Klundert, waardoor haar tegenstander buitenspel kwam te staan. Ook Merel zorgde er met stevig, maar fair ingrijpen in deze fase voor dat onze tegenstander nauwelijks potten kon breken. We kregen ook weer de nodige kansen. Een corner van Romana werd door Tessa naast geschoten en een schietkans van rechtspoot Anna met links belandde ook naast de goal. De 2-3 viel na een prima actie van de aanvoerster van Klundert, die ook de 1e al had gemaakt. Even later wisten wij de marge weer uit te breiden tot 2 doelpunten. Een aanval van Carmen en Romana bracht de bal via een tegenstander bij Lisa, die rondde heerlijk af en maakte zo haar 1e doelpunt voor The Ladies en het werd enthousiast gevierd. Ook Carmen kreeg het nog een aantal keer op haar snelle heupen. Een uitbraak samen met Romana leverde weer een goede kans op, maar Romana schoot naast. Bij een volgende waarbij Carmen haar tegenstander inhaalde en vervolgens de hielen liet zien, kwam ze 1 op 1 met de keepster, maar die wist in te grijpen. Klundert tekende even later de 3e van de dag aan en het was weer de aanvoerder die koelbloedig afrondde. Het werd weer spannend. We kregen zowaar een vrije trap van de scheids op zo’n 30-35 meter van de goal. Merel vroeg aan Denise of de bal er in 1 keer in kon. Denise zei: “ik denk het niet” en Merel zei: “ik denk het wel”. Romana nam de free kick voor haar rekening en schoot het leer uitstekend over de keepster heen in de goal. We waren blij, uiteraard inclusief Denise, dat Merel gelijk had. Carmen kreeg weer een mogelijkheid, maar had het vizier niet op scherp. Rachel, inmiddels teruggezakt als laatste vrouw greep uitstekend in, toen de aanvoerder van Klundert weer wilde doorbreken. De laatste aanval kwam weer van Carmen, maar ze speelde de bal iets te ver voor zich uit, waardoor de keepster kon ingrijpen. Vlak voor tijd wist Klundert toch weer een aansluitingstreffer te maken. Het zorgde nog voor een aantal minuten billenknijpen. De scheidsrechter maakte even later gelukkig een eind aan de wedstrijd en onze eerste overwinning in de competitie was een feit. Eindstand 4-5.

Dames,

Wat een leuke en spannende pot voetbal heb ik vandaag gezien tegen een prima tegenstander. Na de snelle achterstand richtten jullie je uitstekend op met hard werken en van tijd tot tijd prima voetbal. Mooie en snelle combinaties, rust aan de bal, prima keeperswerk en heerlijke doelpunten. We hadden ook weer de nodige kansen die we niet wisten te verzilveren en ondanks de 5 doelpunten blijft dat toch lastig voor ons. Dat mag overigens de pret niet drukken. Ik heb vandaag wederom genoten van jullie inzet en de manier waarop jullie met elkaar omgaan. Het vieren van het eerste doelpunt van Lisa was daar een mooi voorbeeld van.

Groetjes,

Willy G.