Vr1

VR1

Aantekening 2019-11-06 150321  LADIES VVC’68 “VERGETEN“ TE WINNEN VAN DRECHTSTREEK

Na een aardig begin met onbenutte kansen en een 2-0 voorsprong in de tweede helft zouden we uiteindelijk met een onnodig verlies van 2-3 de overvolle kleedkamer opzoeken.
Het was erg druk op sportpark de Beek. Zo druk dat onze Ladies de kleedkamer moesten delen met The Girls van de MO17. Onze tegenstander Drechtstreek mocht samen met de opponent van de MO17 de kleedruimte gebruiken.
Kristel, Manon B., Maxime, Myra, Stephanie, Tessa en Zaira waren afwezig. Ook coach/verzorgster Denise ontbrak. Onze geblesseerde speelsters Carmen, Manon S. en Nikki waren erbij als supporter, evenals de nog niet fitte vlagger Johan. Zijn taken werden ook vandaag vervuld door Chris, vlagger van het 1e. Kees zorgde voor de coaching, Maarle voor de verzorging en Ton was weer de leidsman.
We begonnen iets later dan de geplande 12:00 uur aan de wedstrijd en de start was best aardig, maar zoals wel vaker stonden de vizieren niet op scherp of werd de bal te lang vastgehouden. We kregen behoorlijk wat mogelijkheden, vooral via de linkerkant. Romana had een aantal mooie individuele acties en Joyce kreeg een schietkans, na een prima genomen corner, maar haar inzet ging recht op de keepster af. Een van onze tegenstanders werd Kees genoemd, althans daar leek het op en toen de dame in kwestie werd geroepen reageerde ons Kiske gevat met “JA”. Wat een grapjurk is het toch. Danyscha kwam goed uit de startblokken en creëerde samen met Romana een aantal mogelijkheden. Bij de eerste gaf ze de bal mee aan Romana en die gaf een prima voorzet op Joyce, maar helaas stond Joyce buitenspel. Bij de tweede passeerde Danyscha haar tegenstander op de voor haar kenmerkende manier en gaf de bal weer prima mee aan Romana, maar die maakte net een actie teveel en stuitte op de keepster.
Achterin stond de verdediging met Cheyenne, Priscilla, Laura en Merel in deze fase als een huis en keepster Zoë had niet veel te doen. Het middenveld met Danyscha, Julia en Anna droegen verdedigend hun steentje bij, maar zorgden ook voor de aanvoer naar onze aanvallers Romana, Jolet en Joyce. Onze wisselspeelsters Lisa, Meljora, Nikki, Rachel leverden, verspreid over de wedstrijd ook hun bijdrage.
Romana kreeg weer een mogelijkheid, maar ook nu strandde ze op de keepster en even later werd ze wederom aangespeeld door Danyscha en schoot ze naast. Het was jammer dat Romana in deze fase iets te weinig oog had voor haar medespeelsters, die goed meeliepen, maar een paar keer werden overgeslagen. Even later moest Zoë dan toch een keer in actie komen en haar redding was prima. Bij een volgende prima actie van Romana haalde ze de achterlijn, kapte ze zich knap vrij en legde de bal terug op Meljora, maar helaas was de pass iets te zacht. Vlak voor rust soleerde Romana er nog een keer op los, maar ook nu kon de keepster ingrijpen.
Het was lekker weer, dus we pakten de rust maar buiten de kleedkamer. Kees gaf de dames complimenten voor het vertoonde spel, maar kraakte ook een kritisch nootje voor het niet benutten van de mogelijkheden. Hij gaf ook aan om aanvallend meer gebruik te maken van elkaar. Dit laatste zou overigens in de tweede helft een stuk verbeteren.
De tweede helft begonnen we nog goed en na weer een goede redding van Zoë kwamen we eindelijk op voorsprong. Lisa gaf een uitstekende steekbal op de volledig vrijstaande Romana en wat in de eerste helft niet lukte deed Romana nu wel. Met een uitstekend schot verschalkte ze de keepster en tekende de op dat moment verdiende 1-0 aan. Even later viel de tweede en ook dit was een uitstekende goal. Romana gaf de bal mee aan Rachel en die rondde heerlijk af. We waren opgelucht aan de kant en de verwachting was dat we erop en
erover zouden gaan, maar het zou heel anders worden. Hebben we normaal gesproken de drive om door te blijven gaan, daar was vreemd genoeg na de 2-0 bij een aantal speelsters nauwelijks sprake van. Er werd bijna niet meer gecoacht, te weinig gejaagd en het was erg stil op het veld. Er ontbrak zowaar een stuk beleving bij een deel van het team, iets wat we zeker niet gewend zijn van onze Ladies! Vrij kort na de 2-0 brak een speelster van Drechtstreek vrij gemakkelijk door onze verdediging heen, Zoë aarzelde bij het uitkomen, waardoor ze niet meer goed gepositioneerd stond en haar tegenstander wist te scoren. De 2-2 viel kort daarna op een soortgelijke manier. Voetballend beter, maar toch een gelijke stand. Drechtstreek rook dat er meer inzat en onze vrees werd bewaarheid. Nog een tegengoal en daarmee de 2-3. We zouden dit helaas niet meer rechtbreien.

Dames, het was een vreemde gewaarwording vandaag. Na een heel aardige eerste helft, weliswaar zonder doelpunten, kwamen we verdiend op voorsprong, maar wat er daarna gebeurde zie ik eigenlijk zelden of nooit. Een aantal van jullie misten een stuk beleving en/of zaten niet lekker meer in de wedstrijd. Ik zeg bewust een aantal, want ik zou daarmee degenen die het nog wel konden opbrengen om echt strijd te leveren tekort doen. Het was hartstikke jammer en onnodig om vandaag te verliezen, maar zulke wedstrijden zie je op alle niveaus, dus ik ga er ook niet al te dramatisch over doen. Ik hoop dat jullie in de volgende wedstrijd jezelf weer oprichten en laten zien dat jullie niet alleen goed kunnen voetballen, maar ook met zijn allen kunnen strijden als dat nodig is.

Groetjes,

Willy G.