Vr1

 

Knipsel

DERDE ACHTEREENVOLGENDE COMPETITIE         OVERWINNING VOOR LADIES VVC’68

Het zou een wedstrijd worden waarin met name de eerste helft gekenmerkt werd door het missen van veel (opgelegde) kansen en een tweede gedeelte waarin we meer trefzeker waren en uiteindelijk toch nog een ruime zege zouden boeken.

Aan het begin van de week zag het er nog naar uit dat er bij ons een paar speelsters buiten de selectie zouden vallen, maar het luxeprobleem werd door een aantal dames zelf opgelost. Het eerste team van de jeu de boules vereniging waar Linda lid van is had te weinig speelsters en ze was gevraagd om in te vallen. Wij hadden teveel speelsters dus maakte ze een logische keuze. Nikki en Manon hadden nog last van respectievelijk enkel en schouder en besloten om niks te forceren en niet te spelen. Verstandig. Samen met de afwezigheid van Zaira, Priscilla en Cheyenne en de jammer genoeg nog steeds geblesseerde Joyce en Maarle, konden er 15 speelsters op het wedstrijdformulier. Ruim voldoende dus. Denise genoot van een dagje Efteling, Ton was zoals gebruikelijk onze scheids, Johan was beschikbaar om te vlaggen en Kees nam de coaching voor zijn rekening.

Niet alleen onze 4 geblesseerden waren aanwezig. Het was lekker druk aan de kant, want steeds meer (VVC’68) mensen weten onze Ladies te vinden en te waarderen en dat is dik verdiend.

De wedstrijd begon om 12:15 uur op een dramatisch slechte grasmat. Het was erg warm voor de tijd van het jaar, waardoor de dames twee drinkpauzes zouden krijgen. Het werd vooral eenrichtingverkeer richting de goal van SEOLTO en we kregen al meteen een kans. Tessa sprintte op rechts haar tegenstander eruit en legde de bal prima voor op de inlopende Romana, maar haar inzet sprong van de linkervoet en de bal ging naast. Bijna een droomstart. Meljora’s eerste ontmoeting met haar directe tegenstander zorgde ervoor dat ze deze in het vervolg van de wedstrijd volledig onder controle zou hebben. De jongedame probeerde met technische trucjes Meljora in de luren te leggen, maar die heeft daar een verschrikkelijke hekel aan. Ze gebruikte, overigens reglementair, haar fysieke kracht en bleef goed kijken naar de bal en zorgde er zo voor dat haar tegenstander kansloos was. Zo zou het ook in het verdere verloop van de wedstrijd gaan. De tweede mogelijkheid was voor Myra via Kristel, maar Myra schoot de bal over. Een vrije trap van weer Myra ging over na een overtreding van achter waar onze scheids mild was naar de tegenstander door de gele kaart op zak te houden. Een inzet van Myra op de keepster, na aangespeeld te zijn door Romana, was de volgende mogelijkheid. Een solo van Rachel was een leuk hoogtepunt tussen de kansen door. Een tweetal mogelijkheden voor Kristel zonder resultaat, Tessa die naast schoot en Romana die op aangeven van Rachel overschoot, leverden genoeg kansen op, maar geen treffers. SEOLTO kwam er niet aan te pas. Wat ze wel prima deden was het spelen op buitenspel. Naast de vele kansen werden aanvallen van ons regelmatig terecht afgevlagd wegens buitenspel. Myra kreeg weer een mogelijkheid, maar ook nu zonder resultaat. Tessa was er heel dichtbij. Na een uittrap van de keepster richting een tegenstander was Tessa er als de kippen bij om de bal te onderscheppen en ging ze op de goalie af. De prima keepster wist echter met een knappe redding een doelpunt te voorkomen. Danyscha was de volgende met een kans, maar ze schoot naast. Myra stuitte nog een keer op de keepster en een mogelijkheid van Tessa via Danyscha leverde ook geen treffer op. Uiteindelijk kwamen we dan toch van de 0 af. Danyscha stoomde op haar kenmerkende wijze op richting het strafschopgebied en eenmaal daarbinnen werd ze van achter neergehaald. Penalty en weer was Ton mild en hield de kaart op zak. Romana posteerde zich achter de bal, nam een aanloop en schoot, maar vooral in de grond. Het zeer

slechte veld zou zomaar een rol hebben kunnen spelen. Het leer ging recht op de keepster af en werd terug het veld in gewerkt. Romana was attent en wist in tweede instantie de score te openen. Vlak voor rust kreeg de net ingevallen Manon S. (Strik) nog een goed mogelijkheid. Ze draaide zich knap weg bij een tegenstander, maar raakte de bal verkeerd en haar schot ging naast. SEOLTO had niets in te brengen. Ze kwamen af en toe over de middellijn, maar werden veelal staande gehouden door onze middenvelders Danyscha, Myra en Julia (later Anna) en de verdedigers Jorien, Stephanie, Meljora en Rachel. Zoë kreeg welgeteld 1 bal te verwerken, maar deze was totaal ongevaarlijk.

Kees had tijdens de rust niet veel meer te vertellen dan wat de dames zelf al wisten. We hadden SEOLTO volledig in de tang, creëerden heel veel kansen, maar wisten het verschil niet uit te drukken in doelpunten. Probeer de score uit te bouwen met deze risicovolle stand was zijn boodschap. Maxime was zich ondertussen aan het voorbereiden op een goeie invalbeurt ter vervanging van Kristel.

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. Een overheersend VVC’68 en een vooral verdedigend en op een counter loerend SEOLTO. Dit leidde al weer snel tot kansen. Anna kreeg er kort achter elkaar twee. De eerste met links geschoten werd door de keepster uitstekend tot corner verwerkt en de tweede schoot ze net over. De tweede goal viel na een uur spelen. Myra kreeg de bal aangespeeld, legde aan en schoot diagonaal prima van een metertje of twintig richting de lange hoek en de keepster kon deze keer een doelpunt niet voorkomen: 2-0. We bleven zoeken naar meer en dat lukte ook. Romana speelde Strik aan, die liep richting de goal en schoof de bal zeer beheerst langs de uitkomende keepster en bracht daarmee de stand op 3-0. SEOLTO had een aantal snelle speelsters in de gelederen en ze wisten er een keer goed uit te komen. Een goed schot was het gevolg, maar Zoë tikte de bal uitstekend naast. Daarna was het weer de beurt aan The Ladies en wat voor een beurt! De 4-0 was het resultaat van de mooiste en snelste uitgespeelde aanval van vandaag. Anna speelde Stephanie aan, die de bal in een keer doorstak naar de doorlopende Carmen. Carmen, die vandaag haar eerste minuten maakte voor The Ladies gaf meteen haar visitekaartje af met een uitstekende harde strakke diagonale voorzet over de grond, die langs Maxime richting de inlopende Julia ging en Julia schoot de bal onberispelijk met links binnen. TIK-TAK-TIK-GOAL! Heerlijk om te zien! We kregen later nog een corner, die door Myra weer uitstekend in het strafschopgebied werd gelegd en dit leverde een kans op voor Meljora , maar haar kopbal ging naast. Een wissel aan onze kant zorgde nogal voor verwarring en leidde de tegentreffer in. De laatste vrouw van SEOLTO kon, zonder dat ze een strobreed in de weg werd gelegd, zomaar oversteken naar de overkant, de bal aan een medespeler overhandigen, die vervolgens Zoë kansloos liet met een prima schot. Een onnodige en onze eerste tegengoal in deze competitie was het resultaat. Ondanks de 4-1 stand was er de nodige ontevredenheid te bespeuren en dat zegt weer heel veel over de gedrevenheid binnen het team. We waren even de scherpte kwijtgeraakt, maar we pakten het daarna weer goed op. We kregen een strafschop, nadat Ton hands in het strafschopgebied had geconstateerd, een beslissing waar onze tegenstander het duidelijk niet mee eens was. Julia ging achter de bal staan en trapte het leer uitstekend binnen en tekende de 5-1 aan. Myra mocht nog een vrije trap nemen, maar haar inzet ging net naast. We speelden de wedstrijd verder zonder problemen uit en pakten de derde overwinning op rij mee en behielden daarmee, zoals later zou blijken, de koppositie.

Dames, ik raakte de tel kwijt vandaag. Wat een (gemiste) kansen! Er werd een stuk beter gevoetbald dan vorige week, maar het ontbrak vooral aan scherpte en zorgvuldigheid in de afronding. Tegen de tegenstander van vandaag was dit uiteindelijk door de toch nog ruime overwinning geen probleem, maar we zullen vast nog tegenover betere teams komen te staan, waarbij het niet benutten van kansen ook punten kan kosten. Het is overigens hartstikke mooi dat we zoveel mogelijkheden afdwingen. We zijn deze competitie zeer voortvarend begonnen met 9 punten uit 3 wedstrijden, 13 doelpunten voor en slechts 1 tegentreffer! Niet alleen jullie drang om te winnen, maar ook de ontevredenheid bij de tegentreffer zeggen heel veel over jullie gedrevenheid. Ik hoop dat jullie met zijn allen deze gedrevenheid kunnen vasthouden!

Groetjes,

Willy G.