Vr1

VR 1

Aantekening 2019-12-13 164544

GEFLATTEERD VERLIES LADIES VVC’68 TEGEN SOEVEREINE KOPLOPER SC EMMA

Het zou een pot worden, waarin we in tegenstelling tot de voorgaande wedstrijd, lieten zien dat we prima kunnen voetballen en de uitslag van 4-1 niet in verhouding zou staan met het spelbeeld.

Afwezigen vandaag: Carmen, Cheyenne, Danyscha, Lisa, Manon B., Maxime, Nikki, Rachel, Stephanie en Tessa. Zo hadden we 13 speelsters tot onze beschikking. De staf met Denise, Maarle, Kees en Johan, was compleet. De reis naar Dordrecht was voorspoedig verlopen en de dames hadden ruimschoots de tijd voor een goeie warming up. Die zou uiteindelijk nog langer duren, want de scheidsrechter had zich in de tijd vergist, waardoor de wedstrijd een kwartier later zou beginnen dan gepland.

We waren benieuwd naar de kwaliteiten van SC Emma, dat nog zonder enig verliespunt aan kop van de ranglijst stond. Het zou een open wedstrijd worden met veel ruimte aan beide kanten om te voetballen. Het eerste deel van de wedstrijd was voetballend duidelijk voor onze Ladies. Er was rust aan de bal en er werd uitstekend getikt. Dit zorgde al vrij snel voor de eerste schietkans voor Romana, maar haar inzet met links ging naast. Bij een uitval kort daarna van onze tegenstander moest keepster Zoë in actie komen en zij redde uitstekend. Er werd op alle linies keihard gewerkt. Onze verdedigers Priscilla, Merel, Laura en Zaira voerden hun taken prima uit, evenals onze middenvelders Julia, Myra en Anna, die zowel aanvallend als verdedigend goed voor de dag kwamen. Ook de aanvallers Romana, Strik, Joyce en de invallers Meljora en Kristel deden een prima duit in het zakje. Onze combinaties waren heerlijk om te zien en we wisten in deze fase SC Emma vooral achteruit te dringen. Tot echte kansen leidde dit overigens niet. Ondanks het goed spel kwamen we toch op achterstand. Onze tegenstander wist eruit te komen en zorgde met een snelle  uitgespeelde aanval voor de 1-0. Even een dompertje, maar we lieten het er niet bij zitten. We gingen op zoek naar de gelijkmaker en die kwam redelijk onverwacht. Romana schoot de bal naar voren richting Manon S., Joyce pikte op, keek naar de goal en met een puntertje schoot ze de bal heerlijk over de keepster heen in de touwen. Het voetbal bleef prima en zorgde ook voor mogelijkheden. Joyce kreeg een kans, maar zonder resultaat. De 2-1 viel na een goedgenomen corner. Zoë kwam wel goed uit, maar de bal was te hoog en ging over haar heen. Een attente speelster van SC Emma rondde daarna af. Het spel golfde op en neer, maar vooral met kansen aan onze kant. Na een prima combinatie tussen Manon S. en Myra ging de bal richting Joyce, maar die was net te laat om er iets moois mee te doen. Een kopbal van Joyce, na een prima genomen corner van Myra ging helaas naast en Joyce kreeg nog een mogelijkheid, maar ook nu geen treffer. Zo gingen we met een kleine achterstand de rust in.

De dames kregen complimenten voor het prima spel. Probeer elkaar wel iets meer te coachen, dat kan het voetbal nog een stuk gemakkelijker maken, was een tip die onze Ladies meekregen.

In het eerste gedeelte van de tweede helft ging het spel op en neer met kansen aan beide kanten. Een goedgenomen corner van SC Emma werd door Zoë prima weggeslagen. Een vrije trap van afstand van Romana was net niet hard en hoog genoeg en kon door de keepster van onze tegenstander onschadelijk worden gemaakt. Een combinatie van Myra en Joyce zorgde voor een schot voorlangs en een uitstekende individuele actie van Zaira bracht de bal bij  Myra, maar het schot van laatstgenoemde ging over. De 3-1 viel en was eigenlijk een kopie van de eerste treffer. We lieten de moed niet zakken en bleven proberen, maar de krachten begonnen weg te ebben. Zaira probeerde het nog met links, maar zonder resultaat. Door de vermoeidheid werden we meer teruggedrongen en dit zorgde nog voor een tegentreffer. Op een corner van SC Emma werd niet goed gereageerd en een simpel intikkertje zorgde voor de 4-1. Julia had nog een uitstekende actie in huis en haar even zo uitstekende schot op de goal werd, jammer genoeg voor ons, erg goed door de keepster gered. Daarna was het nog onze tegenstander die twee kansen kreeg, maar Zoë wist beide keren prima in te grijpen. De eindstand van 4-1 was een feit, maar geflatteerd, zoals de leiding van onze tegenstander zou aangeven en daar waren we het volledig mee eens.

Dames, ik heb een mooie pot voetbal gezien. Het is duidelijk dat jullie kwaliteiten bij goeie tegenstanders beter uit de verf komen. Jullie combineerden er op los en maakten het de ongeslagen koploper een groot deel van de wedstrijd knap lastig. Het laatste kwartier sloeg de vermoeidheid toe en kwamen we wel meer onder druk te staan. Iemand die de wedstrijd niet heeft gezien zou, op basis van de uitslag, kunnen concluderen dat we zijn weggespeeld, maar daar was zeker geen sprake van. Complimenten weer voor jullie uitstekende inzet en prima voetbal!

Groetjes,

Willy G