Vr1

VR 1

 

Schermafbeelding 2020-09-17 130804

 

TERECHTE NEDERLAAG ONMACHTIGE LADIES VVC’68 TEGEN DAMES KAPELLE

In ons tweede en laatste optreden in de bekerpoule zouden we er voor een groot deel van de wedstrijd nauwelijks aan te pas komen tegen 4e klasser -en zoals inmiddels bekend is poulewinnaar- Kapelle en volledig terecht verliezen, al zou het aan het eind nog even spannend worden.

Net als vorige week hadden we weer teveel aanmeldingen, al waren het er nu “slechts” 3. Meljora, Merel en Zaira waren deze keer de vrijwilligers. Verder waren Danyscha, Marloes, Myra, Priscilla, Manon, Maarle en Kees afwezig. Aan Denise de taak om vandaag de coaching/verzorging voor haar rekening te nemen.

Het was onze eerste thuiswedstrijd van het nog prille seizoen en na de knappe overwinning van vorige week waren we benieuwd of we opnieuw een 4e klasser over de knie zouden kunnen leggen. Het zou heel anders worden.

Onder leiding van Ton en aan onze kant Johan als assistent begonnen we niet al te scherp aan de wedstrijd. Dit in tegenstelling tot onze tegenstander die meteen vol in de aanval ging. We waren vaak te laat in de duels of we leden slordig balverlies door matige passing. Kapelle speelde vooral de lange bal op hun snelle buitenspeelsters en konden dat veelvuldig doen, omdat wij steeds balverlies leden. Het zorgde meteen voor gevaar, maar keepster Kristel greep prima in. We waren nauwelijks in staat om ze onder controle te krijgen en Rachel, sinds lange tijd weer eens laatste vrouw, moest flink aan de bak, maar ze liet zien dat deze positie haar nog steeds op het lijf is geschreven. Het bleef aan onze kant vooral slordig en onrustig, waardoor we nauwelijks konden opbouwen. De 0-1 viel vrij snel. Wij stelden daar even later een mooie aanval tegenover. Zoë speelde Tessa aan, die gaf een steekbal op Joyce, maar Joyce kwam net iets tekort om gevaarlijk te worden. Dat was aanvallend wel zo’n beetje het enige in de eerste 25 minuten van de wedstrijd van onze kant. Onze voorste linie, Julia, Zoë en Joyce liep er nogal verloren bij, omdat we het niet voor elkaar kregen van achteruit op te bouwen. Julia rende van de ene kant van het veld naar de andere om aanspeelbaar te zijn, maar heel effectief waren haar meters niet, want ze werd nauwelijks gezien of gehoord. De dames in kwestie besloten uiteindelijk maar terug te zakken om mee te verdedigen. We kregen echter geen vat op de tegenstander en die wist kort achter elkaar de voorsprong uit te breiden naar 0-3. De 3e tegentreffer werd in eerste instantie nog voorkomen door Kristel, die daarbij hard op haar rug belandde, maar in de rebound ging het leer er toch in. Kristel had verzorging nodig, maar al snel bleek dat ze niet meer verder kon en een wissel was noodzakelijk. Zoë wisselde van tenue en pakte haar oude stiel weer op en net als Tessa vorige week, zou ze in de loop van de wedstrijd laten zien dat het keepen haar nog prima afgaat. Carmen nam plaats in de voorhoede. Denise voerde in de loop van de eerste helft nog een aantal wissels door, Nikki voor Anna, Laura voor Cheyenne en Romana voor Joyce, om te proberen het tij te keren en dit leek even goed uit te pakken. Carmen zorgde met haar snelheid voor onrust in de verdediging van Kapelle en dit leidde kort voor rust tot onze eerste treffer. Carmen snelde richting de achterlijn van de tegenstander en gaf een prima voorzet die door Julia met haar schouder werd binnen gelegd. Even later was het weer Kapelle, die voor gevaar zorgde, maar Zoë wist met een mooie redding een tegentreffer te voorkomen.

Denise gaf tijdens de rust aan dat er weinig terechtkwam van de opdrachten die ze het team voor de wedstrijd had meegegeven. Van rustig tikken en opbouwen kwam weinig terecht en door het slordige spel en te weinig scherpte in de duels leden we veel teveel balverlies, waardoor we steeds achter de feiten aanliepen.

In de tweede helft ging het iets beter lopen, waardoor we toch wat meer vooruit konden voetballen, maar oogstrelend was het allemaal niet. We kregen wel kansen. Een aanval met Tessa en Carmen zorgde voor een schietkans voor laatstgenoemde, maar Carmen’s inzet ging naast. Ondertussen had Denise niet alleen met een moeizaam spelend elftal te maken, maar ze werd met de regelmaat van de klok belaagd door een aantal lastige wespen, die haar op de huid zaten. Ze maakte daarbij de nodige meters en allerlei vreemde bokkensprongen.

Na ongeveer driekwart wedstrijd wisten we zowaar de aansluitingstreffer te maken. Een mooie aanval met weer Carmen aan de basis bracht de bal bij Romana, die maakte zich prima los van haar tegenstander en tekende met een mooi schot de 2-3 aan. Zou het dan toch nog…..? De onrust sloop erin bij Kapelle en ze waren de controle kwijt. Dit zorgde even later bijna voor de gelijkmaker. Een scrimmage in het strafschopgebied zorgde voor een uitstekende mogelijkheid voor Carmen, maar helaas stond Lisa in de baan van het schot en weg was de kans. Kapelle kreeg kort daarna weer een kans en wisten die wel te verzilveren. Stephanie raakte in het verdere verloop bij een kopduel niet alleen de bal, maar ook het hoofd van haar tegenstander en moest met een dik oog en kaak gewisseld worden. De onrust bij Kapelle bleef en ook hun trainer was er niet gerust op. Hij maande zijn speelsters de oplossing niet teveel voetballend te zoeken, maar de bal gewoon weg te werken. Hierdoor kregen wij meer balbezit en nog een aantal mogelijkheden. Een uitstekend genomen vrije trap van Romana belandde op de lat en een inzet van Rachel ging naast. Ons laatste wapenfeit was een voorzet van Rachel op Joyce, die zowaar met het hoofd de bal in de handen van de keepster deed belanden. Eindstand: 2-4.

Dames, in tegenstelling tot vorige week was het vandaag niet bijzonder. De meesten van jullie zaten niet goed in de wedstrijd. Onrustig, slordig, te weinig scherpte in de duels, waardoor veel balverlies. Het was het allemaal net niet. Onze tegenstander maakte daar optimaal gebruik van, waardoor we al in de eerste helft op een forse achterstand kwamen. Na de aansluitingstreffer was er nog even hoop. Voetballend werd het er weliswaar niet veel beter op, maar door de onrust bij onze opponent, kregen we toch nog een aantal mogelijkheden en had het nog zo maar gekund, maar op basis van wat we in zijn totaliteit in deze wedstrijd hebben laten zien was deze nederlaag zeker terecht.

Groetjes,

Willy G.