Vr1

VR - 1

MONSTERSCORE LADIES VVC’68 TEGEN DAMES PRINSENLAND

The Ladies zouden vandaag tegen hekkensluiter Prinsenland met een prima instelling flink aan het doelsaldo werken en een eindstand van 1-12 op het virtuele scorebord zetten.

Omdat Kristel zich vrijdag geblesseerd had afgemeld konden we met 13 speelsters richting Dinteloord. De scheids van dienst informeerde op de dag zelf of we een kwartier eerder konden beginnen omdat hij zelf nog een wedstrijd moest voetballen. Niet handig zo laat, maar met een iets ingekorte warming-up, een wat kortere rustpauze en een tweede helft, waarin hij ruimschoots voor het verstrijken van de 45 minuten affloot, sprokkelde hij zijn kwartiertje toch bij elkaar. Vanwege de stand kwamen er geen protesten van onze kant voor het te korte tweede gedeelte, maar het was wel vreemd.

Het was warm, reden voor twee drinkpauzes en met Kees aan onze kant als Vlagmans begonnen de dames aan de wedstrijd en The Ladies begonnen fel. Dit zorgde al snel voor mogelijkheden. Een pass van Myra belandde via Anna bij Romana, maar die schoot op de keepster. Bij de volgende kans was het wel raak. Myra speelde Merel aan en die rondde prima af. Een volgende mogelijkheid met Myra, Anna en Zaira in de hoofdrol, zorgde voor een prima schot van laatstgenoemde, maar helaas geen doelpunt. De 0-2 viel na een prima corner van Myra, die door Romana werd binnen gewerkt. Een volgende corner van Myra kwam bij Romana terecht, die legde slim terug op de inlopende Stephanie en die schoot de bal knap over de keepster heen in het netje: 0-3 en binnen 10 minuten. Een monsterscore lag in het verschiet. De voorspelling van Jeroen (1-38) zou overigens niet uitkomen. Wel die van het tegendoelpunt. We waren even onoplettend en dit zorgde voor de 1-3, maar de voorsprong werd al weer snel uitgebouwd, toen Romana na een pass van Tessa de 1-4 aantekende. We voetbalden redelijk, met van tijd tot tijd goede combinaties, maar er was aan beide kanten ook vaak slordig balverlies en omdat de reclameborden te hoog hangen in Dinteloord, moesten de speelsters steeds over het hekwerk klimmen als de bal weer eens buiten ging. Er kwamen in deze wedstrijd een aantal treffende namen voorbij. Merel was van tijd tot tijd weer flink aan het stofzuigen en ze werd daarom door Jeroen omgedoopt tot “Miele Merel”, Tessa kreeg de naam “Koningin Kluts”, na een actie waarin ze wat moeite had om haar tegenstanders te passeren, maar het al “klutsballend” toch voor elkaar kreeg en Kiki werd omgedoopt tot “Kiki Corner”, nadat ze, door druk te zetten op haar tegenstander, een behoorlijk aantal corners zou weten te versieren tijdens haar invalbeurt. Terug naar de wedstrijd. Het was weer tijd voor een doelpunt. Een combinatie tussen Romana, Anna en Zaira, werd door Zaira prima afgewerkt. Het volgende doelpunt kwam weer op naam van Romana. Merel speelde de goed doorgelopen Romana aan en die zorgde met haar derde van de dag voor een hattrick en de 1-6. Een corner van Romana werd door Myra teruggelegd op Romana, die gaf een voorzet en Tessa liep de bal prima binnen: 1-7. Het volgende doelpunt was van ongekende schoonheid en kwam op naam van Myra. Met een schitterende vrije trap vanaf 33,71 meter joeg ze het leer over alles en iedereen hoog in de touwen en zorgde daarmee voor de 1-8. Het was weer Myra die Romana aanspeelde en na wat handig kappen en draaien gaf Romana wederom een prima voorzet richting de goed doorlopende Tessa en net zoals de 1-7, liep ze er weer goed tegenaan: 1-9. Ondanks de doelpunten hadden we ook weer veel kansen gekregen, die werden gemist, maar dat mocht de pret niet drukken. De 1-9 was tevens de ruststand.

We begonnen weer voortvarend aan de tweede helft en ook Tessa kreeg een hattrick op haar naam, nadat ze na een pass van Anna lekker wegdraaide bij haar tegenstander en voor de 1-10 zorgde. De 1-11 kwam op naam van weer Romana met een assist van Tessa en

Romana bracht even later Anna in stelling die voor de 1-12 zorgde. Het vermelden waard is de eerste actie van invaller Kiki, die op onnavolgbare wijze wegdraaide bij haar tegenstander en de bal verder meenam naar voren. We bleven drukken en dit zorgde voor kansen, maar het leek erop dat niemand de 13e wilde maken. Het duidelijkste voorbeeld was toen Myra hard op de keepster schoot en de teruggekomen bal bij Romana terechtkwam. Het leek moeilijker om de bal naast te werken, maar Romana kreeg het voor elkaar. Het spel kakte, mogelijk door de warmte, wat in en de wedstrijd kabbelde voort naar het vroegtijdige einde.

Dames, het was een leuke pot om naar te kijken. Tegenstand was er nauwelijks, maar jullie lieten zien dat jullie er zin in hadden met een prima inzet, werklust en teamgeest. Ook voetballend waren er weer goeie momenten. Ik vond het ook mooi dat de 12 doelpunten door 7 verschillende speelsters zijn gemaakt.

Groetjes, Willy G  Schermafbeelding 2022-05-20 162918