Vr1

 

Knipsel

 

LADIES VVC’68 BOEKEN HEERLIJKE OVERWINNING TEGEN SPORTIEF YERSEKE

In onze laatste wedstrijd van dit seizoen viel alles op zijn plaats. Het zou de beste wedstrijd van deze competitie worden en van de moeite met scoren, waar we ook dit seizoen weer last van hadden, zou vandaag geen sprake zijn. Met uitstekend voetbal zouden we de wedstrijd met maar liefst 0-5 winnen!

Afwezigen waren Jet, Joyce, Linda, Manon, Romana, Sascha en Sylvia. Maarle en Nikki waren er zoals gebruikelijk weer bij, maar ze konden helaas nog niet meevoetballen. Maarle had een aantal tactische tips en die zouden geweldig uitpakken. Denise en Kees namen het coachen en vlaggen weer voor hun rekening. Het was prima voetbalweer en de grasmat lag er goed bij. Een aantal leuke en gezellige supporters, een sportieve tegenstander en een uitstekende scheidsrechter waren de andere ingrediënten voor een hele puike wedstrijd.

Het werd vanaf het begin duidelijk dat beide teams wilden voetballen en elkaar daarvoor ook de ruimte gaven. Yerseke kwam iets beter uit de startblokken en kreeg de eerste kans, maar keepster Kristel, die in het verloop van de wedstrijd niet heel veel te doen zou hebben, redde prima. Door de geboden ruimte lieten wij zien dat we heerlijk kunnen voetballen. Rust aan de bal, lekker rondtikken, de ene na de andere combinatie werd uit de hoge hoed getoverd. Dit leidde na een minuut of tien ook tot de eerste treffer en wat voor een! Een combinatie tussen Danyscha en Julia bracht de bal bij Anna en die schoot zonder aarzeling vanaf rechts ruim buiten de zestien het leer stijf in de linker winkelhaak. De bal raakte het net niet eens en een wereldgoal was geboren!! Vanaf dat moment leek alles te lukken. Gevolg was een heerlijke wedstrijd om naar te kijken. Bij een aanval met Zaira en Danyscha kwam laatstgenoemde net iets tekort om gevaarlijk te worden. Het goed spelende Yerseke loerde vooral op de counter, maar onze verdedigers Rachel, Jorien, Cheyenne en Zaira en middenvelders Stephanie, Anna en Meljora (later Priscilla) stonden prima te verdedigen. Jorien maakte het wel even spannend toen ze een bal met een omhaal wilde wegwerken. Ze raakte hem verkeerd, de bal raakte haar gezicht en kwam bij een tegenstander terecht die een vrije loop had richting Kristel. Ze schoot, Kristel was gepasseerd, maar de bal kwam, gelukkig voor ons, tegen de paal en kaatste terug het veld in. Een mazzeltje. Wij namen het heft terug in handen. Onze aanvallers Danyscha, Julia en Maxime (later Zoë) waren prima op dreef, daarbij ondersteund door onze middenvelders. Bij weer een mooie aanval met Danyscha, Stephanie en Julia, was Julia net iets te laat en kon de keepster ingrijpen. Na ruim 22 minuten viel de 0-2 en deze was ook weer van een grote schoonheid! Stephanie, die vandaag liet zien prima uit de voeten te kunnen op het middenveld, kapte zich heerlijk vrij, gaf een droombal richting Julia en Julia kopte de bal perfect getimed met een boog over de goalie heen! Yerseke kwam er af en toe gevaarlijk uit met snelle counters. Een reeds doorgebroken speelster ging op Kristel af, maar Rachel zette de achtervolging in en wist haar precies op tijd in te halen en in te grijpen voor ze gevaarlijk kon worden. Dezelfde Rachel kreeg via Zaira een schietkans, maar haar afstandsschot ging rakelings naast. Julia brak nog een keer door, maar haar schot met links had te weinig kracht en belandde bij de keepster. Na een minuut of 35 kreeg Danyscha een schietkans nadat ze door Anna was aangespeeld, maar haar schot ging over. Vlak voor rust kregen we nog een heerlijke een-twee tussen Zaira en Danyscha voorgeschoteld, maar ook deze leverde niets op.

Denise was vol lof over het vertoonde spel. Rustig tikkend, heerlijk combinerend en niet te vergeten de geweldige doelpunten. Ze gaf nog wel een boodschap mee. Probeer iets meer te coachen, dat maakt het voetballen nog een stuk gemakkelijker.

The Ladies zouden deze boodschap prima overnemen in het tweede gedeelte en we zouden in de laatste 45 minuten van dit seizoen verder getrakteerd worden op een heerlijke pot voetbal. We waren nog geen 5 minuten bezig en de knappe 0-3 viel. Rachel stak het veld over, soleerde als een slangenmens langs een aantal tegenstanders en schoot hard en laag richting de goal. Er zat een voor de keepster vervelende dwarrel in de bal, ze dook nog wel, maar de bal stuiterde binnen. Het was weer een heel mooi doelpunt. We bleven druk zetten en dit leverde een aantal prachtige aanvallen op. Bij een snel uitgevoerde combinatie met Anna, Priscilla en Danyscha kwam de bal bij Julia terecht, die weliswaar niet tot scoren kwam, maar het was een aanval om je vingers bij af te likken. De uitstekende 0-4 viel na een klein uur en was het resultaat van een knappe aanval met Zaira en Anna. Zaira speelde Anna aan, die legde de bal terug, ontving hem weer van Zaira en Anna schoot, weer van afstand uitstekend over de keepster heen! Ze had vandaag voor het eerst nieuwe kicksen aan. Wondersloffen? Zo ja, hopelijk blijft de magie dan deze zomer bewaard. Na een uur probeerde een tegenstander weer eens door onze verdediging heen te breken, maar Cheyenne bleef als een pitbull aan haar vasthangen en wist de bal te ontfutselen en weg te werken. Na 70 minuten spelen kon de 0-5 op het scorebord aangetekend worden. Danyscha kreeg het op haar heupen, passeerde een aantal tegenstanders, trok naar binnen en met een verrassend, maar oh zo mooi diagonaal schot vanaf links en met links getrapt, schoot ze de bal loeihard in de touwen. Anna probeerde nog een hattrick te behalen, maar haar schot ging deze keer over. Rachel kreeg nog een kans, toen een bal terug kwam via de keepster en Danyscha probeerde het vlak voor tijd nog een keer, maar haar bal belandde op het dak van de goal. We zakten logischerwijs wat in, waardoor Yerseke nog wat druk kon zetten, reden voor keepster Kristel om de dames nog wat aan te sporen om scherp te blijven in de eindfase. Kristel wilde logischerwijs haar goal graag schoonhouden. Dat lukte uiteindelijk ook en met een supergoed gevoel en wederom 3 punten konden we terug naar Halsteren.

Dames, dit was jullie laatste wedstrijd van dit seizoen en met recht de beste die ik heb gezien. We hebben vol bewondering naar jullie gekeken. Wat een heerlijke pot voetbal. Rust aan de bal, het optimaal benutten van de ruimtes, supermooie combinaties en stuk voor stuk prachtige doelpunten! Wat in voorgaande wedstrijden vaak niet lukte, het benutten van kansen, ging vandaag heel erg soepel. In de laatste 4 wedstrijden zijn we ongeslagen gebleven met 1 gelijkspel en 3 overwinningen. Hopelijk kunnen we dit na de zomer doortrekken. Op welke plaats we precies gaan eindigen is nog niet bekend. We zijn dit seizoen, op een enkele uitzondering na, in ieder geval niet weggespeeld, maar hebben wel regelmatig punten laten liggen omdat we kansen niet wisten te benutten. Wat ook van invloed is geweest op de resultaten is de matige trainingsopkomst en niet te vergeten (langdurige) blessures en/of afwezigen, waardoor het voor de leiding vaak een puzzel was om een evenwichtige opstelling in elkaar te draaien. Jullie teamgeest, werklust en inzet waren, zoals we van jullie gewend zijn, weer uitstekend en de sfeer, zowel binnen als buiten het veld is geweldig. Dat zien ook andere mensen binnen VVC’68 want we krijgen regelmatig mooie complimenten. Dit is tevens het laatste verslag van dit seizoen en ik wil onze supporters, Denise, Kees, Ton, alle speelsters en verder iedereen die dit team een warm hart toedraagt, weer heel erg bedanken voor het superleuke en gezellige seizoen.

Groetjes en hopelijk allemaal weer present in augustus,

Willy G