Vr1

VVC'68 VR1-Bruse Boys VR1

LADIES VVC’68 VERGETEN ZELF TE SCOREN EN VERLIEZEN VOORAL DAARDOOR RUIM

Vandaag gingen we naar Bruinisse voor de inhaalwedstrijd tegen de dames van Bruse Boys, een voor ons altijd lastige tegenstander. Voetballend zouden we erg aan elkaar gewaagd zijn, zowel voetballend als qua kansen, maar waar Bru de mogelijkheden verzilverde, lieten wij de kansen liggen waardoor we, weliswaar geflatteerd, het deksel op de neus kregen.

Jorien, Kim, Manon, Syl, Sascha en Zaira waren afwezig en de geblesseerde Maarle had samen met onze twee trouwe supporters Marjan en Helen, de kou getrotseerd om onze dames aan te moedigen. We hadden een prima scheidsrechter en Kees vlagde gedegen, zoals we van hem gewend zijn. Denise nam de coaching en verzorging voor haar rekening  op de voor ons welbekende duidelijke wijze.

Het was koud op het winderige kunstgrasveld. We begonnen prima aan de wedstrijd en dit leidde al snel tot een mogelijkheid. Nikki speelde  Kristel aan en die tikte de bal door naar Juul. Juul aarzelde niet schoot richting de goal. De bal had net iets te weinig snelheid en hoogte om over de keepster heen te gaan. Even later gaf Kris de bal mee aan Romana, maar ook die stuitte op de keepster. Wat ons niet lukte in de beginfase lukte onze tegenstander wel. Een snelle uitval leidde tot de 1-0 en even later tekende Bru ook de tweede aan. Keepster Zoë was in beide gevallen kansloos. Jet was er tussen de twee doelpunten in voor Juul  ingekomen. We gaven de moed niet op en lieten zien dat als we de ruimte krijgen prima kunnen voetballen. Rustig en beheerst opbouwend vanaf achteruit en goed combinerend. Het zag er al met al verzorgd uit. Dit zorgde ook voor goede kansen, meer dan onze tegenstander liet zien. We waren in deze fase de bovenliggende partij, maar stonden wel met 2-0 achter. Kris kreeg een mogelijkheid na een prima genomen vrije trap van Rachel. Romana schoot naast na een foutieve uittrap onderschept te hebben en bij een prima combinatie tussen Joyce, Romana en Jet schoot laatstgenoemde tegen de keepster aan met een corner als resultaat. Uiteraard werd er ook op alle linies door iedereen keihard gewerkt. De scheidsrechter zorgde voor een aantal vrolijke momenten. Bij een daarvan zette hij de negatieve en bijna onophoudelijk zeurende coach van Bru heerlijk op zijn plaats. Kees vlagde voor buitenspel, de coach riep naar zijn speelster, “stond je buitenspel?” waarna de scheids riep “ja, 7 centimeter”. Hij werd eindelijk even de mond gesnoerd en de scheids had de lachers op zijn hand. Alsof we nog niet genoeg gelachen hadden zorgde Priscilla, die tijdelijk terug is Nederland, nog voor een hilarisch moment bij een inworp. Het plan was een verre ingooi, maar het leer glipte uit haar handen en plofte vlak voor haar neer. “Foutieve ingooi” riep de scheids met gevoel voor humor. De bal ging naar de tegenstander en Pris kon er, evenals wij, smakelijk om lachen. Priscilla werd wat later, overigens niet om voorgaand moment, gewisseld voor Cheyenne. Er kwam voor rust nog een mogelijkheid toen Joyce de bal meegaf aan Anna, maar die schoot op de keepster.

Denise complimenteerde de dames tijdens de rust voor het goede voetbal, maar kraakte ook een kritische noot, door de gemiste kansen te benoemen.

In de tweede helft gingen we door zoals we waren begonnen. Goed voetballend en niet scorend. Ook Bru drong regelmatig aan. Dit zorgde voor een interessant schouwspel, waarbij het voetbal op en neer ging. We kregen goede mogelijkheden, maar die werden niet benut. Na een solo van Romana gaf ze de bal mee aan Anna, maar haar schot ging recht op de keepster af. Ook Joyce schoot kort achter elkaar 2 keer op de keepster. Een prima aanval over 3 schijven leverde ook geen doelpunt op; Stephanie gaf een geweldige steekpass op de goed doorgelopen Kris, die wist Anna te bereiken en laatstgenoemde schoot de bal op de keepster. Rachel ging mee naar voor, kreeg de bal van Anna, maar ook onze laatste vrouw schoot op de keepster. Joyce kreeg nog een mogelijkheid, maar wist het net ook niet te vinden. Wat stelde Bru daar tegenover? Zij kwamen er net als wij van tijd tot tijd goed uit, maar werden prima opgevangen door middenveld en verdediging. Ook Zoë bleek een prima sta-in-de-weg. Toch konden we een tweetal doelpunten niet voorkomen. Een snelle uitval zorgde voor de 3-0 en ook de 4e ging er helaas ook nog in. De scheids floot af en we gingen met gemengde gevoelens het speelveld af.

Dames, zoals ik hierboven al aangaf waren er gemengde gevoelens bij de wedstrijd van vandaag. Jullie hebben met zijn allen prima staan voetballen. De werklust was zoals gewoonlijk uitstekend, er was rust aan de bal, de combinaties waren van tijd tot tijd heerlijk om te zien, maar……we vergaten onszelf te belonen met doelpunten, waardoor de uiteindelijke uitslag de verhoudingen op het speelveld niet volledig juist weergeven. Bij zo’n uitslag kan iemand, die er niet bij is  geweest, denken dat we overklast zijn, maar daar is geen sprake van. Afmaken blijft voor jullie gewoon lastig. Ondanks de gemengde gevoelens overheerst het positieve, omdat ik een mooie pot voetbal heb gezien.

Groetjes,   Willy G

Knipsel