Vr1

Schermafbeelding 2022-09-21 155528

FORS VERLIES HARDWERKENDE LADIES VVC’68

IN BEKERPOT TEGEN STEENBERGEN VR2

Een nieuw seizoen is begonnen en met een groot aantal vertrokken speelsters was het aan het eind van het vorig seizoen best spannend of we voldoende dames zouden hebben om verder te gaan. Met een aantal overgebleven dames van de oude garde, Cheyenne, Joyce, Lisa, Nikki, Stephanie en Yana, aangevuld met een deel van de MO19, Femke E., Mirre en Nicky en de overgekomen speelsters van Lepelstraat, Anouk, Femke B., Jessica, Melanie, Myrthe en Naisha konden we gelukkig toch van start gaan met welgeteld 15 dames. Best nog krap dus. Een wervingscampagne via Facebook, Instagram en de site van VVC’68 heeft gelukkig zijn vruchten afgeworpen, want inmiddels hebben we met Carlijn, Romy en Simone drie nieuwe speelsters binnen en als het goed is sluit ook Emma na de winterstop bij ons aan.
De begeleiding is nog compleet met trainer/coach Jeroen en de leiders Kees en ondergetekende en ook onze vlagger Johan en thuisscheidsrechter Ton hebben        besloten er weer een seizoen aan vast te plakken.

Naar de wedstrijd. Vandaag stond de bekerwedstrijd tegen Steenbergen VR2 op het programma. Ton was vandaag verhinderd, maar we hadden Toine bereid gevonden om de wedstrijd te fluiten en daar waren we uiteraard blij mee. De wedstrijd begon om 12:05??  We begonnen met veel energie aan de wedstrijd, maar het werd al snel duidelijk dat het team erg aan elkaar moet gaan wennen, uiteraard logisch met zoveel wijzigingen. In het eerste gedeelte hadden The Ladies de tegenstander prima onder controle. Een vrije schietkans, die over werd geschoten was het enige wapenfeit van onze tegenstander, maar wij wisten zelf ook bijna niets te creëren. De werklust en teamspirit was groot, maar het spel was rommelig met veel balverlies. Even zakte het bij ons wat in en na een kleine 20 minuten viel de 0-1. Kees probeerde het scorebord te bedienen, maar dat was makkelijker gezegd dan gedaan. In plaats van 0-1 toverde hij een score van 9-0 op het bord. Het duurde wel  even voordat hij dit had hersteld. Een minuut of 5 later kregen wij onze eerste echte kans. Joyce speelde Lisa aan, maar haar inzet kwam op de keepster terecht. Steenbergen wist kort daarna de 0-2 en 0-3 aan te tekenen. Bij vlagen lieten onze dames mooie combinaties zien, maar tot echte kansen leidde dit niet. Carlijn viel uit met een enkelblessure, maar kon in de tweede helft gelukkig nog terugkeren. Femke wist met een knappe redding nog een tegendoelpunt te voorkomen en zo gingen we met een 0-3 achterstand de rust in.

De 0-4 viel al vrij snel na rust. Joyce probeerde het na een minuut of 10 in de tweede helft met haar handelsmerk; de punter, maar zonder resultaat. We begonnen wat meer naar voren te voetballen en kregen een aantal corners. Nikki kreeg de eerste nog wel voor, maar de tweede was nogal vermakelijk. Yana kwam prima ingelopen voor een korte corner en Nikki wilde de bal inspelen, maar schoot half tegen de cornervlag en half tegen de bal, die  vervolgens over de achterlijn rolde.
Even later viel Nikki geblesseerd uit, na een flinke beuk van haar tegenstander tegen het hoofd. Ook Lisa kwam er niet zonder kleerscheuren vanaf.
Ze kwam tijdens een duel verkeerd terecht met als resultaat een paar gescheurde enkelbanden. We kregen in deze fase wel wat kansjes, maar konden niet tot scoren komen.
Wat ons niet lukte, lukte Steenbergen nog wel 2 keer; de 0-5 en 0-6. Aan onze kant punterde Joyce van afstand de bal nog op het dak van de goal en een minuut of 5 later floot Toine voor het eindsignaal.

Dames, het was een lastig potje, maar jullie werklust en teamgeest waren groot en het voetbal bij vlagen prima. De uitslag doet vermoeden dat jullie zijn weggespeeld, maar daar is zeker geen sprake van. Een aantal doelpunten kwam jammer genoeg wel te gemakkelijk tot stand, in een fase dat er iets minder scherpte was. Jullie moeten uiteraard ook nog aan elkaar wennen en dat zal tijd en energie kosten, maar daar hebben we de trainingen en wedstrijden voor. De trainingsopkomst en inzet die jullie uitstralen is tot nu toe prima. Er hangt een mooie sfeer en dat was ook tijdens de teambarbecue en de derde helft goed te merken. Ik heb erg veel zin in het nieuwe seizoen met deze enthousiaste groep.

Groetjes, Willy G.