Vr1

VR1

 

Knipsel

RUIME OVERWINNING TEGEN BRUSE BOYS LEVEREN LADIES VVC’68 KOPPOSITIE OP

 

Onze Ladies zouden vandaag een prima pot spelen tegen de dames van Bruse Boys.  De voor ons in het verleden altijd moeilijk te bespelen tegenstander bleek vandaag niet bij machte om het ons erg lastig te maken.

Cheyenne, Joyce en Romana waren afwezig. Maarle, Kristel, Strik (Manon S.) en Zaira waren aanwezig, maar kwamen niet in actie. We hadden zodoende 16 speelsters tot onze beschikking, waarvan uiteindelijk Maxime niet zou spelen. Denise en Kees namen het coachen voor hun rekening, Johan vlagde en Ton leidde de wedstrijd in goede banen. Maarle mocht het scorebord bedienen en ze zou het er druk mee krijgen. Het was weer een gezellige drukte, deze keer ook op de tribune, omdat we op het hoofdveld mochten spelen.

Het was erg winderig op sportpark de Beek en dit zou voor een deel het verloop van de wedstrijd gaan beïnvloeden. We begonnen uitstekend aan de wedstrijd en dit zorgde al meteen voor een mogelijkheid. Een mooie een-twee tussen Myra en Manon leverde een schot op voor Myra, maar kon door de keepster tot corner worden verwerkt. Even later kreeg Linda twee kansen; een via een corner van Juul ging naast en kort daarna schoot ze nog een keer over. In de 7e minuut viel onze eerste van de dag. Een prima inworp van Myra kwam bij Julia terecht en die schoot de bal vanaf randje 16 uitstekend in de linkerbenedenhoek. Na een klein kwartier maakte Myra de 2-0. Na een scrimmage in de zestien kwam de bal via Anna bij Myra terecht en met een beheerst en heerlijk geplaatst schot legde zij de bal boven in het net. Bruse Boys maakte vrij snel daarna de aansluitingstreffer. Een speelster wist in het strafschopgebied te komen, Zoë wilde de bal pakken, maar die maakte een rare dwarrel door de wind en ging onder haar armen door. De speelster van Bru zette stevig door, wist de bal in het net te krijgen en gaf Zoë als extraatje nog een ijsbeentje cadeau. Dat was wel een “sterke kant” van onze tegenstander, want nog een aantal van onze Ladies zou niet ongeschonden uit de strijd komen. Verzorging was nodig, maar dit bleek niet genoeg voor Zoë om door te kunnen. Gelukkig was tweede keepster Manon beschikbaar en die zou, ondanks het weinige werk dat ze kreeg, haar taken prima uitvoeren. We waren er erg blij mee. Op een aantal aanvallende oprispingen na, had Bru niks in te brengen. Wij hadden het heft in handen. Onze verdedigers Rachel, Jorien en Meljora (later Priscilla) hadden het goed op de rit en de gevaarlijkste speelster werd zeer kort gehouden door Stephanie. Niet de leukste taak als je ook zelf wil voetballen, maar ze deed het zonder mopperen en stelde zich de gehele wedstrijd volledig in dienst van het team. Klasse Steph! Onze middenvelders Linda, Myra en Anna konden zich zodoende vooral bezighouden met aanvallen. De score werd uitgebreid naar 3-1 en viel na een korte corner. Tessa speelde Linda aan en die schoot vanaf afstand de bal uitstekend over de keepster heen de goal in. We kregen nog een kans van Tessa, wiens schot met links door de keepster naast getikt werd. Even later stuitte wederom Tessa op de keepster na aangespeeld te zijn door Linda. De 4-1 viel en kwam van de voet van Tessa. Na een mooie voorzet van Danyscha beoordeelde de keepster de bal verkeerd en Tessa hoefde de bal slechts in te tikken, maar het knappe daarvan was dat ze, zoals wel vaker, op de juiste plek klaarstond. Een prima bal van de inmiddels ingevallen Nikki, bracht Anna in een kansrijke positie, maar haar inzet ging naast. De 5-1 viel nog wel voor rust en kwam op naam van dezelfde Anna. Danyscha speelde de bal naar Tessa, die draaide heerlijk weg van haar tegenstander en schoof de bal naar Anna, die uitstekend afrondde.
Er was tijdens de rust niet heel veel meer te melden dan dat het prima ging en dat er tevredenheid was over het vertoonde spel. Verder werd benadrukt om te proberen niet te verslappen, ondanks de flinke voorsprong. Het zou uiteindelijk lastig worden om dat nog 45 minuten vol te houden.

We kwamen nog wel scherp de kleedkamer uit en dit leidde na 6 minuten tot de 6-1. Een cornerbal kwam bij Tessa terecht, die schoot hoog richting de goal en met hulp van de inmiddels nieuwe keepster belandde het leer in het net. Even later speelde Myra de prima gepositioneerde Nikki aan, maar Nikki’s inzet belandde op de goalie. We zakten wat weg, maar bleven wel de bovenliggende ploeg en creëerden ook nog wat kansen. Bij een combinatie tussen Myra en Tessa schoot laatstgenoemde naast en even later probeerde Tessa het opnieuw met een knappe sliding op de bal, na aangespeeld te zijn door Linda, maar het leer ging opnieuw naast. De snelle spits van Bru kreeg het op haar heupen en wist een keer los te komen van Stephanie, omzeilde ook de rest van de verdediging en tekende met een hard diagonaal schot de 6-2 aan, Manon kansloos latend. In de laatste twintig minuten gaven we weer gas en viel ook de 7-2. Julia speelde Carmen prima aan en Carmen rondde uitstekend af. Er kwamen nog kansen voor Julia via Meljora en Tessa weer via Meljora, maar beide keren ging de bal naast. Stephanie kreeg nog een prima schietkans, maar haar schot ging richting de keepster en kon onschadelijk gemaakt worden. Vlak voor tijd viel ook de 8-2 en deze werd gemaakt na een mooie snelle aanval. Julia speelde Carmen aan, die gaf de bal strak en hard voor en Meljora, die volledig vrij stond, wist prima raad met dit buitenkansje,  rondde koelbloedig af en liet zien, ook gezien haar voorgaande acties, aanvallend uitstekend uit de verf te komen. Vlak voor tijd probeerde Carmen het nog met een sliding op de bal, maar haar inzet ging naast. Een ruime overwinning was een feit en door het niet spelen van directe concurrent Yerseke namen we, op basis van het doelsaldo, de eerste plaats over.

 

Dames, we waren vooraf reuze benieuwd wat deze wedstrijd zou brengen. Deze tegenstander is voor ons altijd lastig, maar daar was vandaag geen sprake van. Ze hadden nauwelijks antwoord op jullie goede spel. De passing en coaching waren over het algemeen prima, er was rust aan de bal en we creëerden weer veel, met mooie en heel wat doelpunten als resultaat. We zakten in de loop van de tweede helft wel wat in, maar pakten het in het laatste gedeelte weer goed op. Met nog 1 wedstrijd te gaan voor de winterstop hebben we ons voorlopig op de eerste plaats genesteld. Dat is hartstikke mooi!

Groetjes,

Willy G.