Vr1

VR - 1

Warrige scheids van Bru maakt de 90 minuten niet vol

De wedstrijd tussen St Bruse Boys/Duiveland/SKNWK Vr1 en VVC’68 Vr1 is in de 87ste bij een tussenstand van 6-0 voor de thuisploeg gestaakt vanwege wanordelijkheden. Ondanks de grote score op het bord speelde onze ladies een goede wedstrijd naar hun mogelijkheden.

Tijdens het vrije weekend hebben de ladies vorige week weer laten zien dat het een hecht team is en dat ze precies weten hoe ze een feestje moeten vieren. Met de neonschmink net van iedereens gezicht af, trokken met 15 dames richting Oosterland. De wedstrijd tegen Bru werd gespeeld op een andere locatie dan op het standaard ijzig koude sportpark Volharding. Kees was afwezig aangezien hij zijn moeder naar het rijk der hemelen bracht. Willy moet zijn snipperdagen opmaken en heeft daarom gekozen om Bassie en Adriaan achteraan te gaan met een rondreis door Europa. Vorige week was hij nog in Sevilla, tijdens deze wedstrijd was hij in de Moezel en het weekend daarna staat Frankrijk op de planning. Laten we maar hopen dat B100 en de Baron hem niet te pakken krijgt, zodat hij weer aanwezig is bij de volgende wedstrijd. Johan hanteerde, zoals gewoonlijk, de vlag.

Poes hamerde tijdens de voorbespreking erop dat het vandaag belangrijk is om de volle 90 minuten als team te spelen tegen de ervaren thuisploeg. Tevens legde hij de nadruk hoe we via de backs voetballend vooruit kunnen spelen. De ladies waren scherp en overtuigd om een goede pot op de mat te leggen. Na de warming-up zette we elkaar nog op scherp en hierdoor kwamen we sterk uit de kleedkamer.

De eerste 20 minuten waren de roodhemden de betere doordat alle duels op het middenveld werden gewonnen en doordat er met lef via de backs gevoetbald werd. Het goede spel leverde helaas geen grote kansen op voor VVC. Bru was aan het mopperen richting elkaar en kwamen niet tot hun eigen spel. Toch waren de grote kansen voor de thuisploeg. Na een diepe bal vanuit achteruit zorgde ervoor dat de spits van de paarshemden alleen op Simone kon afgaan. Bogers gaf zich niet gewonnen en bleef meelopen op de spits, waardoor deze niet gemakkelijk kon scoren. De werklust van Bogers werd beloond, doordat de spits haar schot op de lat uiteenspatte. De thuisploeg had zeer veel moeite om de bal achter onze zeer goede keepende Simone te krijgen. Zelfs de gemakkelijkste kans, een gemakkelijk gegeven penalty, werd prooi voor de door haar ouders aangemoedigde keepster. Strijdend gingen de ladies richting de rust, en de brilstand zou een terecht ruststand zijn. Echter mocht het helaas niet zo zijn. Bru wist vlak voor rust de ban te breken en scoorde in de blessuretijd van de 1ste heflt twee keer snel achter elkaar.

Tijdens de rust werden de complimenten gegeven richting het team. Tevens was de teleurstelling groot door de twee late doelpunten. Tactisch werden een aantal dingen doorgesproken en aangegeven dat we hetzelfde strijdbeeld moesten tonen om te voorkomen dat deze 1ste helft niet voor niks is geweest.

De tweede helft ging langzaam het kaarsje uit bij onze strijders. Bru won meerdere duels op het middenveld en creëerde veel kansen. Hierdoor liep de stand gestaag richting 6-0. De vermoeide dames wisten niet van opgeven en bleven gaan. Een mooi voorbeeld hiervan is hoe Melanie de 7-0 voorkwam. De spits was namelijk al om Simone heen, maar Melanie bleef lopen en zorgde met een mooie interceptie dat de spits kon scoren.

Iedereen snakte naar het eindsignaal, waarschijnlijk de vrouwelijke scheidsrechter het meest. Yaan was na een duel verkeerd terecht gekomen waardoor iedereen, inclusief speelsters van de thuisploeg, riep dat de bal buiten geschoten moest worden. De scheids zag hier niet het nut van in en schreeuwde dat zij bepaalt wanneer het spel wordt stilgelegd. De spits van Bru schoot de bal buiten

en een blessurebehandeling kon gegeven worden. De scheids krijgt een woordenwisseling met Johan. Johan gaf namelijk terecht aan dat ze haar verantwoordelijkheid moet pakken bij een hoofdblessure. Poes gaf ook aan dat de scheidsrechter warrig vloot. Tijdens alle spelhervattingen na een blessurebehandeling werd de bal ergens willekeurig op het veld gelegd met een vrije trap voor vaak Bru. De logica hierin was ver te zoeken. Tijdens deze discussie blijft de scheids roepen dat er niks aan de hand is, waardoor Poes aan de scheids vraagt of ze haar verantwoordelijkheid pakt. Dit doet ze niet, waardoor de trainer zijn dames in bescherming neemt en zegt dat we stoppen. Onze ladies maakte zich zorgen over Yaan terwijl de dames van Bru verbouwereerd van het veld aflopen. De jas van hun vlagger was blijven hangen over de railing. Poes pakte deze jas en bracht deze richting de eigenaar. Tijdens het overhandigen van de jas werd er nog gevraagd waar de scheids was, zodat we de wedstrijd gewoon kunnen uitspelen. De scheids was echter al richting huis en heeft toen de wedstrijd als gestaakt gemeld. Dit zal dus nog wel een staartje krijgen, echter hopen wij dat de KNVB akkoord gaat met ons voorstel om deze wedstrijd op te schrijven met een 6-0 overwinning voor St Bruse Boys/Duiveland/SKNWK Vr1.

Dames, jullie hebben met deze wedstrijd aangetoond dat jullie een echt team zijn. De sfeer is het gehele seizoen al fantastisch, opkomst voor de training abnormaal goed en feesten kunnen jullie als de beste. Dit team hebben we voor het eerst de gehele 90 minuten gezien tijdens een wedstrijd. Voetballend maken jullie ook grote stappen en tonen jullie steeds meer lef. Ondanks deze grote nederlaag, mogen jullie trots zijn op deze prestatie. Vergeet niet dat we deze zaterdag tegen een ervaren ploeg hebben gespeeld. Neem dit mee naar de volgende wedstrijden en ik weet zeker dat we binnenkort van die hatelijke 0 afkomen.

Gr jullie trotse trainer