Vr1

Knipsel

LADIES VVC’68 LATEN KANSEN LIGGEN EN SPELEN GELIJK TEGEN DE FENDERT

We mochten op een doordeweekse avond inhalen tegen de sympathieke dames van De Fendert. Het zou een wedstrijd worden waarin wij de betere kansen zouden krijgen en hadden kunnen winnen, maar we uiteindelijk bleven steken op een gelijkspel.

Afwezigen vandaag waren Cheyenne, Rachel en Sascha. Maarle en Zoë waren aanwezig als supporter en Nikki zou zich bij hen aansluiten, want ze had tijdens de warming up nog teveel last van haar blessure, waardoor ze helaas niet zou spelen. Een handjevol supporters, waaronder Diehards Marjan en Helen, had zich de moeite getroost om The Ladies mentaal te ondersteunen. Ook coach Denise en vlagger Kees waren er, zoals gebruikelijk, weer bij. Sylvia zou vandaag haar rentree maken na maandenlang blessureleed en Maxime zou na een prima invalbeurt helaas in de ziekenboeg moeten plaatsnemen.

De aardige, maar erg formele en op bepaalde momenten iets te partijdige scheidsrechter liet iets voor 19:30 uur aftrappen.

Het eerste deel van de wedstrijd was het slappe hap aan beide kanten en daar is verder niets over te melden dan dat De Fendert binnen 10 minuten de score wist te openen. Niet onbelangrijk natuurlijk. Kort hierna leken we wakker geschud en begonnen we te voetballen. Dit leverde een aantal prima combinaties op. Danyscha speelde de bal naar Joyce, die passte iets te scherp op de goed doorlopende Romana, waardoor de keepster van onze tegenstander kon ingrijpen. Na een minuut of twintig tekenden we de gelijkmaker aan en het was een beauty. Een uitstekend genomen corner kwam bij Romana terecht en die schoot de bal vanaf rechts, links in het dak van de goal. Een kleine 10 minuten later kwamen we op voorsprong en ook dit doelpunt was van een grote schoonheid. Via Danyscha kwam de bal bij de volledig vrijstaande Jet terecht en die aarzelde niet. Vanaf grote afstand schoot ze de bal richting de goal. Ze raakte het leer perfect en de bal ging hoog over de keepster heen en belandde in de goal. Ze was superblij en met haar de rest van het team. We bleven goed voetballen en kregen ook mogelijkheden om de voorsprong te vergroten, maar zoals wel vaker stonden de vizieren niet op scherp. Een schot van Danyscha ging naast, een door Danyscha gegeven pass op Joyce werd door laatstgenoemde naastgepunterd, Romana schoot ook naast, nadat ze door Anna werd aangespeeld en ook na een mooie combinatie tussen Jorien, Romana en eindstation Joyce, schoot Joyce naast. We hadden het betere van het spel, maar vergaten onszelf te belonen.

Coach Denise gaf de complimenten voor het vertoonde spel in het tweede gedeelte van deze eerste helft en vond het uiteraard jammer dat we het krachtsverschil niet in doelpunten konden uitdrukken.

Het eerste kwartier van de tweede helft was een kopie van de eerste. Slapjes, matig en slordig aan beide kanten. De Fendert werd daarna sterker en Manon moest, nadat ze in de eerste helft nauwelijks in actie hoefde te komen, aan de bak en deed dat prima. We werden teruggedrongen, maar op alle linies werd er keihard meeverdedigd. Een uitstekend verdedigende actie van Zaira zorgde voor opluchting en een inzet van de Fendert, na een goed genomen corner, werd door Manon onschadelijk gemaakt. Ook Romana wist door een prima verdedigende actie verder gevaar te voorkomen en de lange benen van Jorien leken een aantal keer uitschuifbaar te zijn door de manier waarop zij ogenschijnlijk niet meer te halen ballen toch wist te onderscheppen. Wij speelden in deze fase op de counter en deden dat tot aan de afwerking erg goed en snel. Het leidde tot een behoorlijk aantal prima mogelijkheden. Een prima pass van Romana op de goed doorlopende Joyce ging naast en Zaira stuitte op een verdediger na aangespeeld te zijn door Romana. Opnieuw een aanval

met Romana en Joyce in de hoofdrol, maar ook nu schoot Joyce de bal naast de goal. Julia deed hetzelfde. Na goed doorlopen kreeg ze de bal mee van Joyce, maar ook zij kon niet tot scoren komen en schoot naast. De Fendert bleef zoeken naar de gelijkmaker en die viel uiteindelijk ook. Manon moest in de eindfase nog in actie komen om de 3-2 te voorkomen en deed dit prima. Eindstand 2-2.

Dames, het was een wisselvallig potje voetbal. Slap en slordig in de twee beginhelften, hardwerkend en goed voetballend in de andere fases. En wat een kansen! Met twee uitstekende doelpunten hebben we er een gelijkspel uitgesleept, maar er had ook vandaag weer meer ingezeten als we iets koelbloediger waren geweest bij het afwerken.

Jammer natuurlijk, maar positief is en blijft dat jullie de mogelijkheden wel creëren.

Groetjes,

Willy G.