Vr1

VR - 1

 

Schermafbeelding 2021-10-26 154154

 

 

LADIES VVC’68 DOEN ZICHZELF SCOREND TEKORT IN DERBY TEGEN LEPELSTRAATSE BOYS

Na een wervelend begin, zouden onze Ladies zich, voornamelijk in het tweede gedeelte van de eerste helft, teveel aanpassen aan het spel van de tegenstander, waardoor er ondanks een ruime overwinning, een monsterscore uit zou blijven.

Het was nog fris toen we richting Lepelstraat tuften, maar tijdens en na de wedstrijd zouden we getrakteerd worden op een heerlijk najaarszonnetje met een bijbehorend aangenaam temperatuurtje. Een behoorlijk aantal dames had de fiets gepakt om optimaal de derde helft te kunnen vieren en daar zouden ze met vlag en wimpel in slagen.

We hadden vandaag 15 dames tot onze beschikking. Kris, Steph, Yana en Zaira speelden niet mee, maar waren er wel bij en Johan zou, zoals gebruikelijk, de vlag hanteren. Poes en Kiske waren afwezig, met als gevolg dat ondergetekende voor het eerst in zijn “carrière” bij VVC’68 de coaching voor zijn rekening mocht nemen. De druk was dus groot voor deze onervaren supervisor, maar ik was de dag ervoor door Poes al in het zadel geholpen met de opstelling en een mooie en duidelijke uiteenzetting van wat er van de dames verwacht zou worden. Op de dag zelf kreeg ik ook van The Ladies zelf nog de nodige ondersteuning. Met name Zaira en Yana zorgden daarvoor, zowel tijdens de wedstrijd als in de rust. De druk was daarmee een stuk kleiner en mijn dank groot!

We begonnen erg goed, want binnen een kwartier zouden we 4 keer tot scoren komen en nog een drietal kansen missen. Een monsterscore lag dus op de loer, zo dacht ik. Het zou anders lopen. De eerste twee mogelijkheden waren voor het duo Carmen en Myra. Carmen speelde Myra in beide gevallen aan, maar Myra wist niet af te ronden. De 0-1 viel na een minuut of 7 en was er een uit het boekje. Een snelle en mooie combinatie begonnen bij Myra, belandde via Tessa en Carmen bij Romana en die schoot prima binnen. Even later speelde Myra weer een hoofdrol met een knappe pass op Carmen en die wist in twee keer de 0-2 aan te tekenen. Even later leverde Carmen nog een mooie pass af op Romana, maar die schoot naast. Anna had inmiddels om een wissel gevraagd, maar Mirre normaal spelend bij de MO19, moest eerst nog even warmlopen, dus Anna moest nog even blijven staan. Ze kreeg de bal, aarzelde niet en schoot de bal van afstand, “op zijn Anna’s”, weer uitstekend over de keepster heen, hoog in het doel en kreeg daarna haar welverdiende wissel. Het ontlokte bij mij, uiteraard met een vette knipoog, de uitspraak: “daarom wilden we je nog niet wisselen”. Een volgende snelle aanval zorgde voor de 4e treffer en deze kwam wederom op naam van Carmen. Tessa speelde haar prima aan en Carmen rondde, met links, uitstekend af: 0-4 en nog geen kwartier gespeeld. Onze tegenstander kwam er niet aan te pas, maar na de 4e treffer veranderde het speelbeeld bijna volledig. De passing werd slordig en de ruimtes werden nauwelijks nog gebruikt. Het spel verplaatste zich voornamelijk naar de linkerhelft van de tegenstander met als resultaat kluitjesvoetbal van de bovenste plank. Zowel de dames op het veld, als wij aan de kant, kregen het niet voor elkaar om hier verandering in te brengen. Er kwamen nog wel kansen. Een combinatie tussen Romana en een goed doorgelopen Myra leverde een mogelijkheid op en Mirre schoot naast, na een prima pass van Tessa. De 0-5 viel wel en was wederom een mooie aanval. Myra speelde Romana aan, die legde de bal door naar Tessa en laatstgenoemde schoot het leer mooi binnen. Vlak voor rust kreeg Romana nog een kans, na aangespeeld te zijn door Carmen, maar haar inzet belandde op de keepster. Myra had nog een schietkans, maar ook deze belandde op de goalie van de tegenstander.

De tweede helft zouden de ruimtes beter gebruikt worden, maar we waren best slordig in de passing, waardoor mooie aanvallen stokten. Dit, maar ook de vesting, die onze

tegenstander had opgetrokken, zorgden ervoor dat we moeite hadden om kansen te creëren. De 0-6 viel al wel vrij vlot en was een snelle, mooie aanval. Carmen speelde Joyce aan, die wist wel raad met dit buitenkansje en legde de bal prima binnen. Even later kreeg Carmen een kans, maar haar inzet ging naast. Een door Myra bedoelde voorzet belandde bijna in de goal, maar de keepster bracht redding. We bleven proberen en de 0-7 viel, na een uitstekende doorbraak van Myra, gevolgd door een mooi schot van Anna. Mayke had zich weer nuttig gemaakt met goeie loopacties, waarbij ze ruimte creëerde voor haar medespeelsters en ze kreeg, nadat ze weer prima positie had gekozen, nog een goeie kans, maar helaas stuitte ze op de keepster. Strik was inmiddels ingevallen en haar eerste balcontact zorgde voor de 0-8. Na een scrimmage in het doelgebied, kwam de bal bij Strik en ze tikte het leer attent binnen. We gingen nog op zoek naar meer treffers en Myra was er dichtbij, maar haar loeiharde schot spatte uiteen op de lat. Ook Romana kreeg nog een mogelijkheid, na een heerlijke steekpass van Myra, maar de keepster bracht redding. Met onze 3e overwinning op rij trokken we richting de kleedkamer, terras en kantine, waar het nog lang gezellig bleef.

Dames,

Het was best een vreemde wedstrijd. De eerste twintig minuten speelden jullie een spel, waar de tegenstander zich totaal geen raad mee wist. De ruimtes werden uitstekend benut, het spel werd prima verlegd, er werd goed gecombineerd, met mooie doelpunten als resultaat. Onze opponent werd compleet overlopen en jullie leken op een monsterzege af te stevenen. Na de vroege en ruime voorsprong veranderde het spelbeeld. Bijna drie kwart van het veld lag veelal open en jullie gingen mee in het spel van de tegenstander, met kluitjesvoetbal als gevolg. Ook slopen de slordigheden erin, waardoor er veel balverlies was. Hierdoor maakten jullie het jezelf lastiger dan nodig. Gelukkig wisten jullie in de tweede helft het tij voetballend nog te keren, maar de passing was niet altijd zorgvuldig en mede hierdoor was het lastig om de verdedigingslinie van de tegenstander te slechten, kansen te creëren en te scoren. Jammer natuurlijk, maar weer een leerzame wedstrijd en niet te vergeten wel 3 punten in de tas.

Groetjes,

Willy G