Vr1

VR 1

Schermafbeelding 2020-10-12 180619

        18 KARAATS OVERWINNING LADIES VVC’68

        TEGEN DEBUTANTE TVC BREDA

 

Onder de rook van het Rat Verlegh Stadion, de thuisbasis van NAC Breda, zouden onze dames een recordoverwinning behalen tegen de dames van TVC Breda, die vandaag als nieuw team hun allereerste wedstrijd speelden. Maar liefst 10 Ladies zouden een of meerdere keren tot scoren komen.

Bij ons had het nog flink geregend, maar in Breda werden wij getrakteerd op een heerlijk zonnig en voor de tijd van het jaar warm voetbalmiddagje. We hadden met 15 speelsters weer een goed gevulde bank. Afwezigen vandaag waren Carmen, Marloes, Priscilla, Yana en Zoë. De geblesseerden, Kristel, Meljora en Nikki waren meegereisd naar Breda ter ondersteuning van de spelende dames en ook onze vaste supporters waren present. Omdat Johan er vandaag niet bij was, hadden we Ton, onze vaste thuisscheids, bereid gevonden de vlag te hanteren. Fijn dat we steeds zoveel behulpzame mensen om ons heen hebben.

We begonnen voortvarend aan de wedstrijd met rustig en goed tikwerk en het zou al snel duidelijk worden dat we vandaag weinig tot geen tegenstand zouden hebben. De 1e goal viel al vrij snel toen Lisa door Joyce werd aangespeeld en de bal recht richting de keepster schoot. De goalie van TVC Breda probeerde de bal te pakken, maar deze gleed onder haar door. Onze tegenstander moest duidelijk nog wennen aan de regels van het spel, want er werd, vooral in de eerste helft, doorlopend gewisseld zonder daarbij de scheidsrechter in te lichten. Het zag er daardoor rommelig en onoverzichtelijk uit. Een ander, deze keer, vermakelijk moment was een onderhandse inworp, die terecht door de scheidsrechter werd afgefloten. De druk van ons was groot en dit leidde tot veel kansen. Een inzet van Joyce ging naast, nadat ze door Lisa was aangespeeld en Lisa schoot ook naast, nadat ze door Myra werd bediend. De 0-2 viel en zou de eerste van 6 goals van Julia worden. De assist kwam weer van Joyce. Even later viel de 0-3 en deze kwam op naam van Myra met voorwerk van Anna. De 0-4 was een eigen doelpunt. Gezegd moet worden dat de keepster van TVC Breda zwakke momenten afwisselde met prima keeperswerk. Onze keepster Tessa had bijna niks te doen en ook onze verdedigers Merel (later Rachel), Cheyenne (later Esra), Laura en Stephanie haalden de angel uit de speldenprikjes van de tegenstander. Over angel gesproken. De Halsterse wespen, die Denise bij de vorige wedstrijd belaagden, hadden blijkbaar hun vriendjes in Breda ingelicht, want ook vandaag zag je haar weer regelmatig heen en weer rennen om die irritante monstertjes te ontlopen. Terug naar de wedstrijd.

De druk op de tegenstander bleef en dit zorgde voor nog meer kansen. Een inzet van Myra via Joyce werd door de keepster gekeerd en een schot van Zaira belandde op de lat. Een mooie aanval met Myra en Zaira bracht de bal bij Julia, maar haar schot ging over. Bij een volgende aanval gaf legde Joyce de bal af op Julia en die schoot onderkant lat. Myra kreeg nog een schietkans en twee rebounds, maar wist niet tot scoren te komen. Veel aanvallen, maar nog niet meer doelpunten. Er werd tot aan de 16 meter goed en rustig opgebouwd en ook de coaching was over het algemeen prima, maar tussen bovenstaande mogelijkheden door werden balletjes ook veelvuldig breed gelegd, terwijl vanaf de kant bezien zelf schieten een betere optie zou zijn. Ik hoorde na de wedstrijd dat Marlo het bestempeld had als, “ze geven de hete aardappel steeds door” en ik kon me daar wel in vinden. De 0-5 kwam van de voet van Joyce, die vandaag ook een aantal prima assists op haar naam schreef. Ze werd via een combinatie tussen Myra en Julia aangespeeld en rondde prima af. Bij een volgende aanval met hoofdrollen voor Zaira, Julia en Anna, schoot laatstgenoemde over. Er belandde nog een bal op de paal, voordat de 0-6 viel. Zaira begon aan een solo richting de goal en schoot beheerst binnen. Anna kreeg nog een mogelijkheid via Myra, maar haar schot

belandde op de keepster. We kregen nog een vrije trap net buiten de zestien en Julia aarzelde niet om deze te nemen. Het bleek een goeie keuze, want ze tekende met een uitstekend schot de 0-7 aan. Dit was tevens de ruststand.

Kees voerde gelijktijdig de 4 wissels door en dat kon ook gemakkelijk met deze stand. Manon nam het keeperswerk van Tessa over en Tessa nam de positie van Myra in. Esra wisselde Cheyenne af, Romana kwam erin voor Lisa en Rachel voor Merel. Verder had Kees weinig te vertellen tijdens de rust. Hij vroeg wel om te proberen wat minder balletjes af te geven en op de goal te schieten, als die mogelijkheden er zouden komen. Dit zou tijdens de tweede helft ook wat vaker gebeuren.

We begonnen voortvarend aan het tweede gedeelte en de eerste schietkans was voor Tessa die haar inzet hoog over zag gaan. Vanaf de kant werd er meteen om een wissel geroepen.

Tessa kon erom lachen en wij uiteraard ook. Even later was het “Julia’s Moment of Fame”. We hebben het niet precies geklokt, maar binnen een paar minuten tijd scoorde zij drie keer achter elkaar en tekende in recordtijd een loepzuivere hattrick aan. Ze bracht daarmee de stand op 0-10. De eerste kwam tot stand nadat Zaira haar aanspeelde, de tweede wederom door Joyce en bij de derde werd ze door Romana bediend. Tussen Julia’s tweede en derde had Tessa nog op de lat geschoten. Tessa bleef het proberen en zorgde wel voor afwisseling, want na haar schot over en op de lat, belandde haar inzet nu op de keepster. De keepster van de tegenstander viel geblesseerd uit en werd vervangen door een van de veldspeelsters. Ook deze jongedame zou keepend heel aardig voor de dag komen. Hoe verging het onze keepster Manon? Die stond eenzaam in de 16 en had nauwelijks wat te doen. De scheidsrechter moest nog even ingrijpen, toen na een wisselmoment er 12 tegenstanders op het veld stonden. We bleven aanvallen en dit zorgde voor nog meer kansen en ook doelpunten. Anna tekende de 11e aan en Romana die nog droog stond, werd aangespeeld door Tessa en schoot zonder te aarzelen op de goal, maar de bal belandde op de keepster. Even later soleerde Romana richting de goal en nu was het wel raak: 0-12. Op aangeven van Tessa zorgde Julia voor de 0-13 en haar 6e van de dag. Bij een volgende aanval was het dan eindelijk de beurt aan Tessa, met een mooie vooractie van Joyce. De bal werd voorgegeven, Joyce liet de bal slim lopen en Tessa schoot de 14e van de dag binnen. Zaira maakte haar tweede, door de 15e binnen te schieten, na een assist van Julia en ook Romana verdubbelde haar score met een kopgoal, na een corner van Joyce, die daarmee voor haar 4e assist zorgde en bracht daarmee de stand op 0-16. Rachel, die van positie was gewisseld met Zaira, zocht de aanval en met een assist van Romana maakte zij doelpunt nummer 17. Een aantal van onze verdedigers had ook wel zin in een goaltje. Laura was er dichtbij en kon even later bijna een assist bijschrijven nadat ze Joyce had aangespeeld, maar de inzet van Joyce ging naast. De laatste en tevens 18e kwam voor rekening van de gezusters van den Kieboom. Rachel speelde Stephanie aan en die wist vervolgens in twee keer de bal in de touwen te schieten en de eindstand te bepalen. Even later floot de scheidsrechter af. Bij het bedanken controleerde ondergetekende nog even het aantal doelpunten en het bleek dat de scheids er 17 had geteld. Het laten aanpassen naar 18 kostte weliswaar geen moeite maar het duurde wel tot na het weekend voordat de uitslag juist verwerkt was, omdat men bij het invullen ervan de eindstand had omgedraaid. Eind goed al goed.

Dames, ondanks dat jullie vandaag weinig tegenstand kregen, speelden jullie een prima wedstrijd. Ik heb in het verleden namelijk regelmatig gezien dat het vaak lastiger is om tegen een mindere tegenstander goed te voetballen dan tegen een die gelijkwaardig of beter is. Jullie kregen het voor elkaar om een groot deel van de wedstrijd jullie eigen spelte spelen.
Er werd over het algemeen rustig en beheerst getikt, prima van achteruit opgebouwd en goed gecoacht, met veel kansen en doelpunten als resultaat. Kritisch nootje is dat er toch ook veel balletjes breed gelegd werden, als er een goede mogelijkheid was om zelf af te drukken. Laten we dat vandaag maar een luxeprobleem noemen. Winnen met 18 doelpunten voor en geen tegentreffer is natuurlijk hartstikke mooi. Wat ik ook mooi vind is dat er zoveel verschillende speelsters wisten te scoren. Complimenten, uiteraard ook aan diegenen die geen doelpunt hebben gemaakt!!!!!

Groetjes,

Willy G.