Vr1

VR1

Aantekening 2019-02-16 110912

 

 

FORSE WINST LADIES VVC’68 TEGEN SYMPATHIEK NIEUWDORP/PATRIJZEN

Voetballend zouden we niet onze beste wedstrijd spelen vandaag, maar er zou flink aan het doelsaldo worden gewerkt door onze dames, al moet gezegd worden dat de keepster van Nieuwdorp/Patrijzen behoorlijk wat medewerking zou verlenen. Het was best sneu voor de dame in kwestie.

Manon B. was afwezig vandaag. Onze geblesseerde en niet volledig fitte speelsters Julia, Kristel, Maarle en Rachel waren er alle 4 bij en met 5 wissels hoefden we onze speelster voor noodgevallen Cheyenne niet in te schakelen. Ton floot, zoals gebruikelijk en ook Johan, waarvan het nog even onzeker was of hij fit genoeg was om te vlaggen, meldde zich; de Bikkel! Denise en Kees zorgden voor de coaching en verzorging.

Danyscha zou geen goal(s) maken vandaag, maar ze scoorde wel punten door te vergeten de tas met tenues mee te nemen van thuis, dus ma Hoetelmans mocht nog even met dochterlief terug naar Bergen op Zoom. Danyscha werd in de kleedkamer overigens met gejuich ontvangen door haar teamgenoten en dat is veelzeggend voor de uitstekende sfeer in het team. Na snel omkleden was er toch nog tijd voor een warming up.

Het zou een droomstart worden voor The Ladies. Het eerste schot tussen de palen kwam van de voet van Myra en het was meteen prijs. Hard was ie niet, maar de bal rolde onder de voet van de goalie van onze tegenstander door. Ook bij nummer 2 zag de keepster er niet goed uit. Een prima combinatie tussen Myra en Tessa, bracht de bal bij Romana en die wist de goalie van Nieuwdorp/Patrijzen te passeren. Bij een volgende mogelijkheid gaf Joyce een prima pass op Tessa, maar die speelde het leer net iets te ver vooruit en stuitte op de keepster. Bij een combi tussen Danyscha en Romana schoot laatstgenoemde naast. De 3e van de dag werd gemaakt door Tessa. Een schot van Myra werd gekeerd door de keepster en Tessa maakte de terugkomende bal vakkundig af. Romana kreeg een drietal mogelijkheden achter elkaar, maar zonder resultaat. Eerst een vrije trap die geen doel trof, een bal op de keepster na aangespeeld te zijn door Myra en een balletje naast, na een pass van Tessa. Tessa maakte even later haar 2e van de dag, mooi met links ingeschoten.

We waren trouwens nog maar een kwartier aan de wedstrijd bezig. Ondanks de snelle voorsprong hadden we moeite om tot goed voetbal te komen. Slordige passing en te weinig rust zorgde voor veel balverlies. De prima combinaties die we de laatste tijd veelvuldig laten zien waren vandaag maar mondjesmaat zichtbaar. Joyce en Danyscha werden gewisseld voor Maxime en Nikki. Romana kreeg weer een vrije trap te nemen, maar haar inzet ging naast. Onze tegenstander kwam nauwelijks over de middellijn heen en ons middenveld Danyscha (Nikki), Myra en Anna en de verdediging Jorien (Priscilla), Stephanie, Meljora en Zaira hadden verdedigend bijna niks te doen. Wat te zeggen van keepster Zoë. Die kreeg, zo vertelde een van onze dames in de dug out in de 33e minuut haar eerste bal en het was nota bene een terugspeelbal. Ze probeerde zich wat heen en weer springend en lopend warm te houden. De 5-0 viel en was een eigen doelpunt na een inzet van Romana. Vlak voor rust viel ook de 6e nog. Een schot van Myra werd nog gepareerd door de keepster, maar de prima doorgelopen Nikki jaste de bal in het dak van de goal. Met een mooie ruststand van 6-0 zochten we de kleedkamer op.

Doelstellingen voor de tweede helft waren om te proberen meer ons eigen spel te spelen, de score uit te bouwen en de 0 te behouden. Voetballend zou het lastig blijven, maar de andere twee doelstellingen zouden worden gehaald al duurde het even voordat de vizieren weer op scherp stonden.

Vanwege de gunstige stand en de grote bank, voerde Kees een megawissel door tijdens de rust. Priscilla voor Jorien, Danyscha voor Nikki, Manon S. (Strik) voor Romana, Joyce voor Maxime en Carmen voor Myra, al moest laatstgenoemde nog wat speelminuten maken, want Carmen was later in verband met een wedstrijd van de MO-15. We kregen al weer vrij snel een paar mogelijkheden. Een prima combinatie van Myra en Tessa bracht de bal bij Strik, maar die schoot op de keepster. Even later kreeg Strik weer een mogelijkheid na goed samenspel tussen Priscilla en Danyscha, maar ook nu kreeg Strik de bal niet in de goal. Carmen had een droomstart. Ze passeerde een tegenstander, snelde met de bal naar de achterlijn en gaf een harde strakke voorzet. Met een technisch hoogstandje tikte de prima meegelopen Joyce de bal over de doellijn en pakte na lange tijd niet te hebben gespeeld meteen een doelpunt mee. Klasse Joyce! Het zou hierna even duren voordat we weer tot scoren zouden komen. Het bleef moeilijk voetballen en we wisten in deze fase weinig te creëren. In het laatste gedeelte kwamen we weer even los met een aantal snelle uitvallen. Carmen maakte weer een van haar acties en zorgde met weer een uitstekende voorzet voor haar tweede assist. De bal kwam in de doelmond, waar de inmiddels weer ingevallen Maxime prima stond opgesteld en ze kopte het leer uitstekend binnen; 8-0. Nikki kreeg nog een mogelijkheid, maar schoot naast en Carmen stuitte na een doorbraak op de keepster. Nieuwdorp/Patrijzen wist er aan het eind van de wedstrijd een aantal keer uit te komen, maar zonder resultaat. Bij een ervan leverde het een corner op en dat was nog even spannend. De goedgenomen hoekschop ging echter langs iedereen heen. Onze 9e en tevens mooiste van de dag kwam op naam van Tessa, die daarmee haar 3e van de dag aantekende. Ze soleerde langs een aantal speelsters en schoot met links de bal heerlijk over alles en iedereen heen hoog in de goal! De 10e zou ook nog vallen. In een druk strafschopgebied na een corner ontstond een scrimmage waarbij Strik als winnares uit te voorschijn kwam en de 10-0 wist te maken. Wat was ze blij! 10-0 was tevens de eindstand.

Dames, het was een beetje een vreemde wedstrijd vandaag. Qua voetbal een van jullie mindere wedstrijden, maar qua uitslag de grootste overwinning van het seizoen tot nu toe en sterker nog, na mijn wekelijks contact met Denise over het wedstrijdverslag volgens ons de grootste overwinning zonder tegendoelpunten in ons gezamenlijke inmiddels 10e seizoen. We spraken er aan de kant nog over dat dit het ongrijpbare is in voetbal. Weten wat je voetballend kan, maar dat dit er bij bepaalde wedstrijden op een of andere manier niet of nauwelijks uitkomt. Dit zie je overigens op alle niveaus terug, dus het heeft niet zozeer met jullie te maken. Het lag ook zeker niet aan jullie inzet, want er werd op alle linies weer keihard gewerkt. Jullie hebben ondanks het wisselvallige spel flink aan het doelsaldo gewerkt en voor de 5e keer dit seizoen de 0 gehouden. Complimenten daarvoor!

Groetjes,

Willy