• STRIJDVAARDIGE LADIES VVC’68 BOEKEN TWEEDE OVERWINNING OP RIJ

  In een wisselvallig potje voetbal zouden onze Ladies op inzet en strijdlust het combiteam van Brouwershaven/ZSC’62/FC de Westhoek opzijzetten en de laatste plaats op de ranglijst inleveren.

  Het was prima voetbalweer en bij afwezigheid van Johan (Metallica) en Kees (weekendje Zeeland) hadden we Chris, de assistent scheidsrechter van het 1e, bereid gevonden om te vlaggen en daar waren we uiteraard blij mee.

  Ton was zuinig geweest op zijn fluit en zo konden we op tijd met de wedstrijd starten.

  We begonnen erg onrustig en slordig, maar dat was bij onze tegenstander niet anders. Toch kregen we al vrij snel een prima mogelijkheid. Een schot van Mirre belandde via de keepster op de lat en kaatste terug het veld in, voor de voeten van de inlopende Joyce. Vanaf de kant gezien had ze de bal voor het intikken, maar het bleek toch lastiger, want het leer ging via de paal achter. Droog en zonnig is niet het perfecte weerplaatje voor Joyce, bij regen had ze de bal hoogstwaarschijnlijk wel in het netje gelegd. Het was wel het begin van een periode van goed en rustig voetbal met weliswaar geen grote kansen, maar wel mooie combinaties. Na een half uur waren we toch gevaarlijk dichtbij een doelpunt. Debutante Suzanne (Suus) speelde zich prima vrij en schoot van afstand net naast. Verdedigend deed ook iedereen een flinke duit in het zakje en dat was niet alleen onze achterste linie, maar ook de middenvelders en aanvallers. Een mooi voorbeeld hiervan was het moment dat spits Joyce zich vastbeet in een van de tegenstanders, haar tot ongeveer onze achterlijn volgde en met een prima sliding op de bal ingreep. Een paar minuten later viel dan toch de verdiende 1-0. Nicky liep uitstekend door op een heerlijke steekpass van Yosie en tikte de bal, net voordat de keepster kon ingrijpen, in de touwen. Een mooie combinatie met Nicky, Mirre en Yosie in de hoofdrollen, zorgde nog voor een prima schot van laatstgenoemde, maar de keepster tikte de bal net naast. De verdiende corner werd overigens niet toegekend. De laatste 10 minuten van de eerste helft waren chaotisch en erg onrustig. Dit zorgde voor een aantal gevaarlijke situaties, maar we bleven, weliswaar op karakter, op de been.

  Poes had het een en ander bij te sturen tijdens de rust en dit wierp, zeker in het eerste gedeelte van de tweede helft, zijn vruchten af. Rustig opbouwen met mooie combinaties en een aantal mogelijkheden. Yosie was een aantal keer gevaarlijk vanaf rechts en Nicky gaf een prima pass op Mirre, maar de inzet van Mirre ging naast. Het rustige en goed georganiseerde spel zakte langzamerhand weer in en de druk van onze tegenstander werd groter. Het mindere voetbal werd echter meer dan gecompenseerd door het keiharde werken. Er werden stevige en fysieke duels uitgevochten, waardoor het gevaar veelal afgewend werd. Keepster Carlijn liet haar waarde zien door een lastig schot met de voet onschadelijk te maken en daarmee de gelijkmaker te voorkomen. Een twintigtal minuten voor tijd viel verrassend de 2-0. Suus, die al een tijdje op haar tandvlees liep, kreeg de bal aangespeeld, zag de keepster te ver voor haar doel staan en probeerde het vanaf een meter of 30-35. Een uitstekende poging, zo bleek, want het leer zeilde over de doelverdediger heen de goal in. Een droomdebuut en de al eerder door Poes voorbereide wissel, of was het een publiekswissel, was een feit. Suus was in ieder geval erg blij dat ze eruit mocht. Het laatste kwartier kenmerkte zich vooral door een geweldige inzet bij iedereen en de wil om op de been te blijven en dit zou gaan lukken. Een dompertje was nog wel de tegentreffer een paar minuten voor tijd en dit zorgde nog voor wat zenuwen, maar we hielden stand en trokken zo de 2e overwinning van dit seizoen over de streep.

  Dames, wat een teamspirit weer vandaag! Ik heb ervan genoten! De wedstrijd was wisselvallig met prima voetballende momenten, maar ook met veel onrust en slordigheden. Jullie compenseerden dit vervolgens met een geweldige inzet en werklust. Dat de tegenstander gefrustreerd raakte is volledig jullie verdienste. Ik begreep dat ze verwacht hadden jullie gemakkelijk opzij te zetten, maar dat hebben jullie niet laten gebeuren. Complimenten!!

  Groetjes, Willy G.