• Op 26 Augustus vond de spannende Markiezencup kampioenswedstrijd plaats tussen Vrederust en VVC'68. De verwachtingen waren hooggespannen, en het werd een intense strijd op het veld. Beide teams gaven alles wat ze hadden en streden voor de overwinning.

    Gedurende de hele wedstrijd was het een gelijkopgaande strijd. Beide ploegen creƫerden kansen en probeerden de verdediging van de tegenstander te doorbreken. De supporters werden getrakteerd op enkele prachtige acties en spannende momenten.

    Uiteindelijk bleek VVC'68 net iets sterker te zijn op dat cruciale moment. Ze slaagden erin om een doelpunt te maken, waardoor ze op een voorsprong van 1-0 kwamen dankzij Jaro v Elzakker. Dit doelpunt zorgde voor een enorme boost in het zelfvertrouwen van VVC'68 en bracht hun fans in extase.

    Hoewel Vrederust bleef vechten tot het laatste fluitsignaal, slaagden ze er niet in om de gelijkmaker te scoren. De verdediging van VVC'68 hield stand en voorkwam verdere tegendoelpunten. Ondanks hun inzet en vastberadenheid moest Vrederust uiteindelijk genoegen nemen met een nipte nederlaag.

    De einduitslag van de kampioenswedstrijd was 0-1 in het voordeel van VVC'68. Het was een wedstrijd die zowel de spelers als de toeschouwers nog lang zullen herinneren vanwege de intensiteit en het hoogstaande spel. VVC'68 vierde de overwinning als kampioenen, terwijl Vrederust met opgeheven hoofd het veld verliet, wetende dat ze alles hadden gegeven.